Norvēģu brīnumbērns Odegārds 16 gadu vecumā debitē Madrides «Real»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas futbola brīnumbērns Martins Odegārds sestdien 16 gadu vecumā debitēja Madrides «Real» komandas sastāvā, kļūstot par visu laiku jaunāko vienības spēlētāju, kas devies laukumā.

Odegārds Spānijas čempionāta pēdējās kārtas mačā pret «Getafe» iesaistījās spēlē 58. minūtē, nomainot vienu no pēdējo gadu pasaules labākajiem futbolistiem pasaulē Krištianu Ronaldu.

Tobrīd rezultāts bija 5:3 Madrides «Real» labā, bet spēle noslēdzās ar rezultātu 7:3.

Odegārds Spānijas «La Liga» debitēja, būdams 16 gadus, 5 mēnešus un sešas dienas vecs. Titulētajam Spānijas klubam viņš pievienojās janvārī no Norvēģijas vienības «Strømsgodset».

Līdz šim viņš spēlēja Francijas futbola leģendas Zinedina Zidāna trenētās B komandas rindās.

Jau 15 gadu vecumā Odegārds kļuva par vienu no Norvēģijas augstākās līgas redzamākajiem spēlētājiem. Būdams 15 gadus un 297 dienas vecs, viņš Norvēģijas izlases sastāvā debitēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā pret Bulgāriju, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju EČ atlases ciklā.

Ronaldu spēlē pret «Getafe» izcēlās ar trim vārtu guvumiem. «Real» nacionālā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, par diviem punktiem piekāpjoties čempionvienībai «Barcelona».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu