Hamiltons oficiāli parakstījis jaunu līgumu ar «Mercedes»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons pēc ilgstošām pārrunām trešdien beidzot noslēdzis jaunu vienošanos ar «Mercedes» komandu. Līgums noslēgts uz trim gadiem, un tagad abas puses būs saistītas līdz 2018.gadam.

«»Mercedes» ir manas mājas, un nevaru būt laimīgāks, paliekot šeit uz vēl trīs gadiem,» paudis Hamiltons, slavējot savas komandas izsalkumu pēc uzvarām. «Pat pēc sekmīgā pagājušā gada izsalkums ir lielāks nekā jebkad, un man ir tāpat.»

«»Mercedes» komanda, ar kuru tagad braucu, ir labākā manā karjerā,» uzsvēra pilots.

Hamiltons pievienojās «Mercedes» komandai pirms 2013.gada sezonas, turklāt pērn tā bija dominējoši pārāka pār citām vienībām, kas ļāva britam otro reizi karjerā kļūt par pasaules čempionu. Pirmo titulu viņš ieguva 2008.gadā, kad vēl pārstāvēja «McLaren».

Jauna līguma parakstīšana gan Hamiltonam prasīja ilgu laiku, jo vēl pirms diviem mēnešiem viņš pauda, ka cer vienošanos noslēgt «nedēļas laikā», tomēr toreiz sarunas ievilkās.

Tikmēr Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs līgumu ar «Mercedes» pagarināja pagājušajā vasarā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 111 punktiem ir Hamiltons, bet viņam ar attiecīgi 91 un 80 punktiem seko Rosbergs un četrkārtējais čempions Sebastjans Fetels no «Ferrari» vienības.

Sestais šīs sezonas etaps nedēļas nogalē risināsies Monako.

Hamiltons 2007.gadā debitēja «McLaren-Mercedes» komandā, un jau pirmajā sezonā britam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai triumfētu kopvērtējumā. Savā otrajā sezonā viņš arī ieguva pirmo titulu karjerā, bet nākamajos piecos gados vienmēr palika ceturtais vai piektais, līdz pērn otro reizi kļuva par čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu