Dobeles «Tenax» handbolisti pēc 15 gadu pārtraukuma triumfē Latvijas čempionātā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Uzvaru Latvijas Virslīgas handbola čempionātā piektdien Ogrē nodrošināja Dobeles «Tenax» handbolisti, kuri arī trešajā finālsērijas spēlē ar 31:27 (12:17) pieveica «HK Ogre», sērijā triumfējot 3-0. Dobelnieki valsts spēcīgākās komandas titulu ieguva pēc 15 gadu pārtraukuma.

«HK Ogre» iesāka izcili, astotajā minūtē panākot 6:2. Pēc «Tenax» pieprasītā minūtes pārtraukuma spēle līdzsvarojās un viesi pēc vairākiem Oskara Arāja metieniem puslaika vidū rezultātu izlīdzināja - 9:9.

Tomēr Ogres handbolisti atkal lieliski aizvadīja otrā puslaika beigas, demonstrējot spīdošu spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Mājinieki lika viesiem izpildīt metienus no sliktām pozīcijām, bet paši izmantoja dobelnieku vājo sniegumu aizsardzībā un pārtraukumā devās ar piecu vārtu pārsvaru - 17:12. Lieliski ogrēniešiem darbojās trio Arvis Laganovskis, Arnolds Straume un Dzintars Dravnieks (15 gūti vārti), kamēr pie Ogres sporta halles nevar pierast «Tenax» vārtsargs Ivars Lācis.

Pēc pārtraukuma jau ar pirmajām sekundēm «Tenax» individuāli sāka segt mājinieku līderi Arnoldu Straumi. Viesi uzlaboja arī savu sniegumu uzbrukumā, sekmīgi vārtos darbojās Lācis, un astoņu minūšu laikā pēc Nila Kreicberga precīzā raidījuma otro reizi mačā izvirzījās vadībā - 20:19. Ogrēniešiem nekas cits neatlika, kā vien pieprasīt minūtes pārtraukumu...

Kopumā Dobeles handbolisti guva septiņus bezatbildes vārtus un ieguva trīs vārtu pārsvaru, panākot +3 (22:19). Spēle ar to nebeidzās - ogrēniešiem Iļja Želna guva trīs vārtus pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (22:23). Mājinieki nonāca mazākumā, bet «Tenax» astoņas minūtes pirms mača beigām ieguva jau piecu vārtu pārsvaru (27:22).

Ogrēnieši vēl prata nedaudz samazināt rezultāta starpību, taču ar to bija par maz. Dobele galvenā trenera Sandra Veršakova vadībā teicami nospēlēja aizsardzībā, un ar to arī pietika, lai pēc 15 gadu pārtraukuma «Tenax» triumfētu Latvijas čempionātā - 31:27. Tikmēr ogrēniešiem nav par ko skumt - pirmo reizi pilsētas vēsturē iegūtas Latvijas čempionāta medaļas.

Uzvarētājiem 12 vārtus guva Oskars Arājs, sešus - Nils Kreicbergs. Mājiniekiem pa septiņiem precīziem metieniem izdarīja Arvis Laganovskis un Arnolds Straume, sešiem - Dzintars Dravnieks.

Lai arī sērija noslēdzās trīs mačos, taču Ogres un Dobeles handbolisti parūpējās par lielisku un aizraujošu finālu. Vēl jānoskaidro Latvijas Virslīgas čempionāta bronzas medaļu ieguvējus «SK Latgols» un «Celtnieks/LSPA» duelī. Sērijā līdz trīs uzvarām šobrīd ar 1-0 vadībā ir «SK Latgols», komandas sestdien plkst. 19:00 un svētdien plkst. 13:00 tiksies Ludzā.

Latvijas Virslīgas čempionāts

9. maijs.

HK Ogre - Dobeles Tenax 27:31 (17:12)

Ogre: Straume un Laganovskis 7, Dravnieks 6, Želna 4, Bauze 2, Mancurovs 1.

Tenax: Arājs 12/2, Kreicbergs 6, Blūms 4, Ērmanis 3, Krastiņš 3/1, Politers 2, Bilkštis 1.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu