Lipmans nav pārāk optimistisks par izredzēm rīkot 2018. gada PČ (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans nav pārāk optimistisks par Latvijas izredzēm izcīnīt tiesības rīkot 2018. gada pasaules čempionātu hokejā.

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) sava ikgadējā ģenerālkongresa laikā, kurš notiks pasaules čempionāta ietvaros Minskā, lems par rīkošanas tiesību piešķiršanu. Vēlmi pēc četriem gadiem organizēt turnīru ir izteikušas divas valstis - Latvija un Dānija. Lipmans uzskata, ka Dānija, kurai gan šobrīd vēl nav uzcelta neviena no divām nepieciešamajām arēnām, tomēr ir labākā pozīcijā, jo tai ir krietni nozīmīgāks valsts vadošo amatpersonu atbalsts.

«Šoreiz neesmu pārāk optimistiski noskaņots, jo zinu, kā dāņi gatavojas savai prezentācijai,» atzina Lipmans, kuram ir lielākie nopelni, ka 2006. gadā Latvijā jau notika pasaules čempionāts hokejā.

LHF prezidents neslēpa, ka ir vīlies valsts augstāko amatpersonu attieksmē, jo neviens nav piekritis doties uz Minsku atbalstīt Latvijas kandidatūru. «Pirms mēneša man bija saruna ar [valsts prezidentu] Andri Bērziņu, kurš sacīja, ka runās ar premjeri [Laimdotu Straujumu] par iespējām atbalstīt. Par šo tēmu bija saruna arī ar [Saeimas priekšsēdētāju] Solvitu Āboltiņu. Pagājis mēnesis, un domājat, ka esmu saņēmis kādu atbildes reakciju? Diemžēl nē,» Lipmans norādīja, ka amatpersonas ir gatavas atbalstīt kandidatūru vārdos, bet ne darbos.

Latvijas kandidatūru Minskā atbalstīs Rīgas pašvaldība, taču galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs uz Baltkrieviju nedosies, jo 24. maijā ir plānotas Eiropas parlamenta vēlēšanas, tāpēc pilsētu pārstāvēs vicemērs Andris Ameriks, paskaidroja Lipmans.

Viņš arī atklāja, ka konkurentus dāņus Minskā pārstāvēs valsts premjerministre Helle Torninga-Šmita. «Man ir labas attiecības ar Dānijas hokeja asociācijas prezidentu, kurš neslēpj, ka IIHF tiks iesniegts garantiju dokuments ar premjeres parakstu, ka tiks uzceltas divas pasaules čempionātam nepieciešamās halles. Dāņi ir ļoti aktīvi, lobējot savu kandidatūru. Mēs, protams, cīnīsimies un darīsim visu, ko varēsim, tomēr man nav tik liels optimisms kā pirms 2006. gada čempionāta iegūšanas,» piebilda Lipmans, piebilstot, ka arī IIHF vadība seko līdzi tam, kāda ir katras kandidātvalsts vadības attieksme un interese par čempionāta rīkošanu.

«Pie mums ir liels klusums arī medijos, un man pat šķiet, ka nevienu īsti čempionāts neinteresē. IIHF to redz,» šķendējās LHF prezidents.

IIHF kongresā Latvija un Dānija savas kandidatūras prezentēs 23. maijā, kad arī notiks balsošana par rīkošanas tiesību piešķiršanu.

Piektdien Minskā sāksies un līdz 25. maijam risināsies 78. pasaules čempionāts hokejā. 2015. gadā turnīrs tiks rīkots Čehijā (Prāgā un Ostravā), 2016. gadā Krievijā (Maskavā un Sanktpēterburgā), bet 2017. gadā Vācijā un Francijā (Ķelnē un Parīzē). Latvija un Dānija ar kopīgu piedāvājumu pretendēja arī uz 2017. gada čempionāta rīkošanu, taču zaudēja Vācijai un Francijai.

2018. gada februārī Dienvidkorejas pilsētā Pjenčanā notiks ziemas olimpiskās spēles.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu