Štelmahers: Mums jāspēj izmantot pretinieku vājās puses

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Pašreizējiem Latvijas čempioniem «Ventspils» komandai «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā jāspēj izmantot «VEF Rīga» vājās puses, pēc otrās cīņas šajā sērijā pauda ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

«Ventspils» basketbolisti finālsērijas otrajā cīņā izbraukumā ar 85:68 (15:18, 24:21, 23:11, 23:18) pieveica «VEF Rīga» vienību, panākot izlīdzinājumu sērijā līdz četrām uzvarām 1-1.

«Prieks par spēlētāju atdevi. «VEF Rīga» priekšrocības ir ātra spēle un cīņa viens pret vienu. Ne visas komandas ar to tiek galā. Šoreiz mēs to noturējām, turklāt viņi nevarēja iemest savus metienus, un viss bija labi,» pēc dueļa sacīja Štelmahers. «Pirmajā puslaikā bija pārāk liels gribasspēks - visi skrēja uz priekšu, aizmirstot aizsardzību.»

«Mums jāspēj izmantot pretinieku vājās puses. Grūti spēlēt pret tādiem ātriem basketbolistiem kā Roberts Loverijs un Džeralds Robinsons, bet cenšamies izmantot viņu vājās vietas. Savukārt Kristaps Janičenoks un Akselis Vairogs savainojumu dēļ pašlaik treniņos tikpat kā nepiedalās vispār. Viņiem ir brīvais režīms. Akselis ir kārtīgs kapteinis, kurš var palīdzēt gan ģērbtuvē, gan laukumā. Ne vienmēr izdodas uzminēt, kad viņam ir īstais brīdis doties laukumā, bet ceram, ka turpinājumā viņš palīdzēs vēl vairāk. Tikmēr Janičenokam bijusi liela loma visās komandās, kurās viņš spēlējis. Nav jāskatās tikai gūtajos punktos,» uzsvēra Štelmahers.

Tikmēr viens no «Ventspils» komandas basketbolistiem Māris Gulbis atzina, ka šajā mačā bijuši divi dažādi puslaiki.

«Pirmajā no tiem nekustinājām bumbu, un viņiem radās ātrie uzbrukumi, kas ir viņu spēle. Tomēr jau pirmā puslaika beigās iespēlējāmies - labu uzbrukumu pārvērtām labā aizsardzībā, un cīņa izmainījās.

Šajā mačā vairāk cīnījāmies un viens otram palīdzējām,» atklāja Gulbis.

«Ja tiekas divas līdzīgas komandas ar dažādiem spēles stiliem, parasti šādās sērijās uzvar tā vienība, kas vairāk cīnās.»

Savukārt «VEF Rīga» galvenais treneris Nikolajs Mazurs izteicās, ka rīdziniekiem neizdevās izmantot savas iespējas situācijās, kurās parasti viss sanāk.

«Šodien kļūdījāmies un neiemetām. Cīņas izskaņā vairs neizdevās atgriezties spēlē. Tāpat nevarējām vajadzīgajā brīdī izcīnīt atlēkušās bumbas, bet tas bija iemesls, kāpēc sākām paši steigties uzbrukumā. Kopumā pretinieki šajā mačā nepārsteidza, jālabo pašiem savas kļūdas, un tad viss būs kārtībā,» uzsvēra Mazurs, kurš piebilda, ka senegālietis Bamba Fals šobrīd ir savainots, tāpēc viņš nevar iziet laukumā. «Pagaidām papildu leģionārs pieteikts netiks. Līdz nākamajam mačam jānomet malā emocijas un jāturas pie izstrādātā plāna.»

«Šī bija viena no mūsu sliktākajām spēlēm šosezon, īpaši uzbrukumā.

Sasteigtas darbības uzbrukumā lika divreiz ātrāk skriet aizsardzībā, un tad neizdevās spēle arī tur. «Ventspils» iemeta visu, bet tāds ir basketbols, un šī ir tikai viena spēle. Viss neveiksmīgi sakrita, un tāds nu ir rezultāts,» izteicās viens no rīdzinieku līderiem Jānis Timma. «Izjutu agresīvāku aizsardzību pret mani, bet tāpat ir jārealizē metieni. Pagaidām neesmu sajutis savu spēles garšu, varbūt viņi mani izsituši no līdzsvara, bet tie nav attaisnojumi. Vēl vismaz trīs spēles šajā sērijā būs.»

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Ceturtdien komandas spēkosies Ventspilī, bet pēc tam svētdien atkal atgriezīsies «Arēnā Rīga».

«Ventspils» par Latvijas čempioniem kopumā kronēti deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma. Savukārt «VEF Rīga» par labāko komandu valstī pēc kluba atjaunošanas 2007.gadā kļuvuši trīs reizes - no 2011. līdz 2013. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu