Spēkavīrs Zāģeris sasniedzis jaunu Latvijas rekordu baļķa celšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris aizvadītajā nedēļas nogalē Strenčos notikušajā valsts čempionātā sasniedzis jaunu Latvijas rekordu baļķa celšanā, informēja SIA «Stipriem Events & Media» sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Elīna Gārbena.

Latvijas Baļķa celšanas čempionāts norisinājās otro gadu un šoreiz tajā piedalījās 13 atlēti, tostarp Zāģeris, kurš ikdienā aktīvi startē spēkavīru Čempionu līgas sacensībās. Tieši viņam arī izdevās gūt uzvaru ar 191 kilogramu.

Līdzšinējais rekords bija 190 kilogrami, kas kopš 2005.gada piederēja Raimondam Bergmanim.

Otru labāko rezultātu šajā vingrinājumā, paceļot 180 kilogramus, uzrādīja Ivars Grahoļskis, bet trešajā vietā ar 170 kilogramiem ierindojās Oskars Martužans.

Baļķa celšanas čempionātā tika izpildīti arī citi vingrinājumi, turklāt Latvijas rekords tika sasniegts arī krucifiksa turēšanā - Māris Rozentāls to paveica minūti un 8,99 sekundes.

Šīs sezonas Latvijas spēkavīru čempionāts sāksies ar sacensībām komandām, kas 6.jūnijā risināsies Preiļos, bet 7.jūnijā Daugavpilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu