Igauņi Plangi un Muraks svin dubultuzvaru Talsu rallijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Latvijas rallija čempionāta (LRČ) ceturtajā posmā - rallijā «Talsi» - svētdien dubultuzvaru svinēja igauņi Sīms Plangi un Rolands Muraks.

Pēc pirmās dienas par pirmo vietu cīnījās Plangi («Mitsubishi Lancer Evo X») un pagājušā gada Somijas čempions igaunis Kaspars Koitla («Mitsubishi Lancer Evo IX»), tomēr septītajā «dopā» tā brīža līderis Koitla pārsita riepu, kas lika zaudēt vairāk nekā četras minūtes. Turpinājumā Plangi guva ļoti stabilu uzvaru, bet Muraka ekipāža pēdējā, 11.ātrumposmā apsteidza divus lietuviešus un izcīnīja otro vietu.

Plangi, šo sacensību, kas vienlaikus bija arī Lietuvas čempionāta, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posms, savu tautieti summā apsteidza par 51,09 sekundēm, bet trešo vietu izcīnīja lietuvietis Vītauts Šveds («Mitsubishi Lancer Evo X»).

Savukārt labākais no pašmāju braucējiem bija Jāņa Vorobjova pilotētā «Mitsubishi Lancer Evo X» automašīna, no līdera atpaliekot vairāk nekā pusotru minūti un ieņemot sesto pozīciju, bet uzreiz aiz viņa palika Ivars Vasaraudzis ar stūrmani, pazīstamo hokejistu Oskaru Bārtuli («Mitsubishi Lancer Evo IV»).

Savukārt desmitajā vietā ierindojās Jānis Berķis («Mitsubishi Lancer Evo IX»).

LRČ1 klasē triumfēja lietuvietis Dominiks Butvils («Mitsubishi Lancer Evo X»), kuram sekoja Vasaraudzis un Berķis. LRČ2 ieskaitē pirmās divas vietas aizņēma Plangi un Muraks, kuriem sekoja Vorobjovs.

Savukārt LRČ3 klasē triumfēja zem Latvijas karoga startējošais Vasīlijs Grjazins («Peugeot 208 R2»), kuram sekoja pašmāju čempions Ralfs Sirmacis («Ford Fiesta R2») un Emīls Blūms («Ford Fiesta R2»).

Latvijas autorallija čempionātā šosezon ieplānoti astoņi posmi. Pirmais no tiem bija rallijs «Sarma», kas notika janvārī, bet februāra sākumā rallija «Liepāja» laikā norisinājās divi valsts čempionāta posmi. Pašmāju čempionāta sezona noslēgsies oktobra vidū ar ralliju «Latvija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu