Zviedrija pagarinājumā izmoka uzvaru pār Šveici

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie smagas uzvaras Čehijā notiekošā pasaules čempionāta mačā sestdien tika titulētā Zviedrijas hokeja izlase, kas A apakšgrupas mačā pagarinājumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pieveica Šveici.

Šī mača rezultātu astotajā minūtē atklāja rezultātu atklāja Zviedrija, ko vadībā izvirzīja Eliasa Lindholma precīzais metiens. Turpinājumā ilgu laiku neviena no komandām vārtus gūt nespēja, līdz trešās trešdaļas 34.sekundē izcēlās Simons Bodenmans, panākdams neizšķirtu.

Atlikušajā pamatlaika daļā abu izlašu starpā neviens vairs vārtus neguva, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā. Tajā uzvaru zviedriem izrāva rezultatīvā Filipa Foršberja precīzais metiens vairākumā papildlaika ceturtajā minūtē.

Kā zināms, pirms tam sestdien Latvijas izlase spraigā cīņā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Austriju, taču vienlaikus zaudēja jebkādas izredzes sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu.

Uzvaras vārtus pagarinājuma 33.sekundē Latvijai guva Kaspars Daugaviņš.

Pirms šī dueļa Kanādas hokeja izlase vien ar lielām grūtībām spēja pieveikt Franciju, būdama pārāka ar 4:3 (2:1, 1:0, 1:2).

Pirmās trešdaļas laikā kanādieši spēja izvirzīties vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Tailers Segīns un Džordans Eberle. Tiesa, līdz pārtraukumam Francijai vienus vārtus atguva Žiljēns Derosjē. Lai gan mača laikā pašreizējai olimpiskajai čempionei Kanādai piederēja liels pārsvars, kas atspoguļojās arī metienos pa vārtiem, tai bija lielas problēmas ar vārtu gūšanu. Vēl 38.minūtē Segīns guva savus otros vārtus mačā, panākdams 3:1, taču trešās trešdaļas ievadā Francija pusminūtes laikā panāca neizšķirtu, izceļoties Jorikam Trejē un Damjēnam Flerī.

Cīņas 50.minūtē Kanāda gan no jauna atguva vadību, vēlreiz vārtus gūstot Eberlem, kas arī izrādījās uzvaras ripa.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs maksimāli iekrātajiem 15 punktiem ir Kanāda, bet no tās par diviem punktiem atpaliek Zviedrija. Tikmēr desmit punkti tagad ir Čehijas rēķinā, bet par vienu mazāk - Šveicei. Seši punkti ir Vācijai, kam ar četriem punktiem tagad seko Latvija. Pa trim punktiem tikmēr iekrājušas Francija un Austrija.

Savukārt B apakšgrupā sestdienas vakarā pie pirmās uzvaras tika Dānija, kas ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēja Norvēģiju, kas tādejādi zaudējusi izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

Mača rezultāts tika atklāts jau cīņas otrajā minūtē, kad vārtus guva dāņu hokejists Nikolass Jensens, taču pusotru minūti vēlāk Kens Andrē Olimbs rezultātu izlīdzināja. Tiesa, pirmās trešdaļas laikā Dānija paguva atgūt vadību, kad 24 sekundes līdz pārtraukumam vārtus guva Daniels Nīlsens.

Mača turpinājumā Norvēģijai tā arī neizdevās panākt pretiniekus, kas Dānijai pēc vēl divu vārtu gūšanas ļāva izcīnīt gana drošu panākumu.

Kā zināms, Somijas hokeja izlase sestdien pirms tam notikušā B apakšgrupas mačā iemeta trīs vārtus trešajā trešdaļā un ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) sagādāja vēl vienu zaudējumu Slovākijai.

Somijas valstsvienība nolēma šoreiz dot atpūtu savam pamatvārtsargam Pekam Rinnem, kuram pietrūkst vien nepilna trešdaļa, lai uzstādītu jaunu mūslaiku pasaules čempionātu rekordu. Somu vārtsargs nav pārspēts jau gandrīz 192 minūtes, bet pašreizējais rekords - 206 minūtes un 26 sekundes - pieder slovākam Janam Lašākam, kurš to sasniedza 2004.gadā.

Tiesa, Somija tik un tā pamanījusies uzstādīt jaunu turnīra rekordu, jau ceturto spēli pēc kārtas neielaižot ripu savos vārtos.

Šajā mačā Somijas valstsvienības vārtus sargāja talantīgais Jūse Saross, tiekot galā ar visiem 22 slovāku metieniem.

Uzvaru Somija nodrošināja pamatlaika pēdējās desmit minūtēs, kad 51.minūtē vārtus vispirms guva Jonass Donskojs, bet pēdējo piecu minūšu laikā vēl pa reizei ripu Slovākijas izlases vārtos raidīja Juhamati Āltonens un Leo Komarovs.

Vēl pirms tam pie ļoti pārliecinošas uzvaras izdevās tikt Krievijai, kas B apakšgrupas mačā ar 7:0 (1:0, 3:0, 3:0) sagrāva Baltkrieviju.

Cīņas rezultātu desmitajā minūtē atklāja Krievijas izlases kapteinis Iļja Kovaļčuks, kas bija vienīgais vārtu guvums pirmajā trešdaļā. Tiesa, nākamajos divos periodos krievi pamatīgi apspēlēja Baltkrieviju, gūstot sešus bezatbildes vārtus un izcīnot graujošu uzvaru.

B apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar 12 punktiem piecās spēlēs ir ASV, Krievija un Somija, bet desmit punkti ir Baltkrievijai, kamēr septiņus iekrājusi Slovākija. Sesto vietu apakšgrupā ar sešiem punktiem ieņem Norvēģija, bet četri punkti ir Dānijai. Savukārt Slovēnija piecās spēlēs pie punktiem vēl nav tikusi.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu