Lipmans: Man sāpēja sirds un gribējās raudāt

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans cer uz Latvijas valstsvienības snieguma uzlabošanos pasaules čempionātā (PČ) Prāgā, jo viņu uztrauc ne tik daudz parādītais sniegums, bet lielie rezultāti, ar kādiem tika zaudēts pirmajos trīs mačos, otrdien norādīja Lipmans.

Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ir pamatīgi sašutis par Latvijas valsts vadošo amatpersonu vienaldzību attiecībā pret valstsvienību, jo neviena no tām nav iedomājusies komandu, kura aizstāv Latvijas godu pasaules čempionātā, apsveikt Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā.

Lipmans sacīja, ka pirmo reizi, kopš viņš ir LHF vadītājs un ar izlasi valsts svētku laikā ir kopā pasaules čempionātā, valsts amatpersonas nav iedomājušās nosūtīt kaut vai simbolisku apsveikumu komandai.

«Vakar [pirmdien] man sāpēja sirds un gribējās raudāt, jo tāda vienaldzība man kā valsts pilsonim un patriotam ir šokējoša.

Es komandu, protams, apsveicu valsts svētkos, ne tikai no savas, bet arī valdības puses, taču sajūta bija tāda, ka gribējās raudāt. Man to ir ļoti grūti pārdzīvot,» emocionāls sarunā bija LHF prezidents.

«Diemžēl, bet izskatās, ka valsts prezidentam šobrīd, kad viņš jau domā par aiziešanu no amata, viss ir pie vienas vietas, Saeimas priekšsēdētāja [Ināra] Mūrniece vispār nezina kas tas tāds hokejs un sports vispār ir, premjerei [Laimdota] Straujumai tam nav laika. Labi, vismaz par sportu atbildošā Izglītības un zinātnes ministrija varēja kaut divus vārdus atsūtīt, vai LOK, kuri tēlo varoņus, taču ir aizmirsuši, ka tieši pateicoties sportistiem viņiem ir darbs, alga par ko ēst un dzert. Domājiet, ka puišiem tas nav svarīgi? Muļķības, kurš tad negrib, lai par viņiem atceras. Runa taču ir par valsts svētkiem un nacionālo izlasi, valsts lepnumu, komandu, kura četras reizes pēc kārtas ir piedalījusies olimpiskajās spēlēs,» sašutumu pauda Lipmans.

Viņš arī uzsvēra, ka gadījumā, ja Latvijas hokejisti tiks pie panākumiem, tie paši politiķi un sporta amatpersonas būs pirmās, kas steigs viņus apsveikt. «Tad viņi būs klāt vesels bars, ticiet man,» pārliecināts ir Latvijas hokeja dzīves vadītājs.

Kā piemēru Lipmans minēja Somijas izlasi, kuru klātienē Ostravā jau ir atbalstījis premjers Juha Sipilā, kurš komandu uzmundrinājis nākamajā mačā pēc zaudējuma pret ASV izlasi. «Citas komandas atbalsta valsts amatpersonas klātienē, brauc skatās, iedvesmo spēlētājus ģērbtuvē. Tas taču arī iedvesmo, ja tavas valsts augsta amatpersona klātienē uzmundrina. Mūsu izlases spēlētāji to taču arī jūt, kāda ir valsts vadības attieksme pret viņiem. Mums tā diemžēl ir nekāda,» pārliecināts ir LHF prezidents.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien 4. maijā valsts svētkos spēlēja pret Zviedriju, ciešot smagu zaudējumu ar 1:8. Pirms tam ar 1:6 tika zaudēts Kanādai un 2:4 Čehijai. Visas trīs komandas ir grupas favorītes, bet nākamajās četrās spēlēs Latvijai būs potenciāli līdzvērtīgāki sāncenši.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 6.maijā pret Šveici, bet turnīra turpinājumā 8.maijā jāspēlē pret Vāciju, 9.maijā pret Austriju un 12.maijā pret Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu