Neatkarības dienas velobraucienā vairāk nekā 3 000 dalībnieki atbalsta bērnu nama «Sprīdītis» bērnus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, kad visā Latvijā tiek atzīmēta Neatkarības atjaunošanas 25. gadadiena, Jūrmalā pulcējās vairāk nekā 3 000 dalībnieki no visas Latvijas, piedaloties vērienīgā Neatkarības dienas velobraucienā. Visi dalības maksās iegūtie līdzekļi tiks ziedoti velosipēdu iegādei bērnunama «Sprīdītis» bērniem, lai jau šovasar bērni varētu veselīgi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku.

«Šodien Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadiena tiek atzīmēta visā Latvijā un mēs esam patiesi gandarīti, ka tik liels skaits Latvijas iedzīvotāju šo dienu pavadīja tieši Jūrmalā, piedaloties velobraucienā un atbalstot mazos jūrmalniekus no bērnunama «Sprīdītis». Mēs ceram, ka šis velobrauciens kļūs par ilggadēju tradīciju, lai katru gadu iedzīvotāji vienotos patriotiskā velobraucienā, cēla mērķa labā,» stāsta Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Arturs Grants.

Veselības pasaule 125 kilometru Sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Deins Kaņepējs, kurš distanci veica 2 stundās 50 minūtēs un 44,05 sekundēs. Otrais finišēja Rihards Bartuševičs no līdera atpaliekot tikai par 1,5 sekundi. Trešo vietu ieguva Valters Čakšs, distanci pieveicot 2 stundās 50 minūtēs un 48,40 sekundēs. Savukārt sieviešu konkurencē Sporta distancē pirmā finišēja Endija Rutule, kura distanci veica 2 stundās 54 minūtēs un 22,05 sekundēs. Otro vietu ieguva Madara Fūrmane, distanci pieveicot 3 stundās 16 minūtēs un 55,7 sekundēs. Savukārt kā trešā finišēja Katrīna Jaunslaviete, no otrās vietas ieguvējas atpaliekot par 2,85 sekundēm.

Par piedzīvoto sacensībās dalās Sporta distances uzvarētājs vīriešu konkurencē Deins Kaņepējs, velokomandas «Rietumu Delfin» riteņbraucējs,«Sacensības vērtēju kā ļoti izdevušās – distance bija sarežģīta un pats brauciens bija aizraujošs – interesants maršruts un daudzveidīgs trases segums. Augstāku grūtības pakāpi radīja sānvējš. Paldies maniem komandas biedriem, kas palīdzēja veiksmīgi finišēt – uzvaru mēs sasniedzām kopā. Atmosfēra sacensībās bija patīkama un uzmundrinoša – šī bija lieliska iespēja pavadīt svētkus aktīvā noskaņojumā.»

Seesam 28 km Tautas distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Jānis Rubiks, kurš distanci pieveica 44 minūtēs un 58,60 sekundēs. Otro vietu ieguva Edvīns Reinholds, no uzvarētāja atpaliekot 0,25 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Vladlens Gurkins, distanci pieveicot 44 minūtēs un 59,40 sekundēs. Sieviešu konkurencē par Tautas distances uzvarētāju kļuva Viktorija Sipoviča, kura distanci pieveica 45 minūtēs un 1,25 sekundēs. Otro vietu ieguva Adele Ilga Spigovska, no līderes atpaliekot par 2,5 sekundēm. Kā trešā finišēja Anna Ratniece, uzrādot laiku 45 minūtes 8,70 sekundes.

Ģimenes distances dalībnieki pārsteidza visus klātesošos ar krāšņiem tērpiem, tā pretendējot uz balvām kādā no nominācijām. Distances dalībnieki bija ieguldījuši laiku un radošas idejas, lai ģimene būtu vienota savā vizuālajā tēlā. Tāpat profesionālu sportistu cienīga spriedze norisinājās Venden bērnu distances braucienā, bet Ģimenes distances dalībnieku vidū bija arī brauciena jaunākais dalībnieks - vien pāris mēnešus vecs.

«Mūsu ģimene vienmēr izmanto iespēju aktīvi atpūsties – braucam gan ar velosipēdiem, gan skrituļojam, jo tā ir lieliska iespēja visai ģimenei būt kopā. Aicinām arī citas ģimenes nesēdēt mājās, bet pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā, nodarbojoties ar veselīgām un sportiskām aktivitātēm. Šodien mums ir īpaša svētku sajūta – esam kopā un sportojam Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, « pozitīvās emocijās dalās Ģimenes distances nominācijas «Kuplākā ģimene» ieguvēji, Kreitālu ģimene no Rīgas.

Kā atzina pasākuma apmeklētāji, īpaši saviļņojošs bija leģendārās grupas «Jumprava» koncerts, kas uzstājās ar stundu garu programmu, izpildot populārākās grupas dziesmas. Tāpat tika vākti papildu ziedojumi velosipēdu iegādei bērnunama «Sprīdītis» bērniem.

Neatkarības dienas velobrauciens notika pateicoties Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumam un ģenerālpartnera «Vivus.lv» atbalstam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu