Sevastova triumfē Vīsbādenes ITF turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien uzvarēja Vācijā notikušā Vīsbādenes ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālā.

Fināla mačā Latvijas tenisiste ar 6-1, 6-3 pārspēja Terēzu Martincovu no Čehijas, kas WTA rangā ieņem 249. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar septīto numuru.

Pašlaik pasaules ranga 404.vietas īpašniece Sevastova, kura kvalifikācijas turnīrā bija izlikta ar piekto numuru, atlases sacensību pirmajā kārtā pirmdien spēkojās ar vācieti Tatjanu Stollu no Vācijas, kura WTA reitingā nav atrodama. Latvijas pārstāve maču sāka, būdama vadībā ar 2-1, bet slikto laika apstākļu dēļ duelis tika pārcelts uz otrdienu, taču vāciete tajā nolēma nepiedalīties, kā rezultātā Sevastova pārvarēja pirmo kārtu.

Savukārt kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā Sevastova ar 7-5, 6-0 pārspēja krievieti Olgu Dorošinu, kura pasaules rangā atrodas 597.vietā un atlases sacensībās bija izlikta ar 14.numuru. Līdz ar to Latvijas tenisiste sasniedza vienspēļu pamatturnīru.

Trešdien pamatsacensību pirmajā kārtā Sevastova ar 6-1, 6-2 pārspēja vācieti Luīzu Mariju Hūberi, kas WTA reitingā atrodas 846.vietā, bet piektdien viņa otrajā kārtā ar 7-5, 7-5 sīvā cīņā pārspēja Rebeku Petešoni no Zviedrijas, kas WTA reitingā atrodas 237.pozīcijā. Savukārt nedaudz vēlāk sekojošajā ceturtdaļfinālā Latvijas sportiste ar 6-3, 6-1 uzvarēja bulgārieti Diju Evtimovu, kura pasaules rangā atrodas 310.pozīcijā.

Pusfināla mačā Latvijas tenisiste ar 6-3, 7-6 (7:4) apspēlēja Sindiju Burgeru no Nīderlandes, kas pasaules rangā atrodas 215.vietā, bet turnīrā izlikta ar otro numuru.

Kvalifikācijas pārvarēšana un pamatturnīra fināla uzvarēšana Sevastovai devusi 51 WTA ranga punktu.

Sevastova karjeru atsāka janvāra beigās, pirmajos divos turnīros, kas bija ITF 10 000 sacensības jeb zemākais līmenis profesionālajā tenisā, triumfējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Savukārt savā ceturtajā turnīrā viņa aprīlī triumfēja jau Indijā notikušajās ITF 25 000 sērijas sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu