Ozoliņš un Kvēps apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Sandis Ozoliņš un ilggadējais valstsvienības ārsts Jānis Kvēps apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni, vēsta Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa mājas lapa.

Viņiem piešķirts trešās šķiras ordenis par nopelniem valsts labā.

Ceturtās šķiras ordenis piešķirts bobslejistiem Oskaram Melbārdim, Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kuri šā gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu četrinieku sacensībās.

Triju Zvaigžņu ordenis

Ar ceturtās šķiras ordeni apbalvots arī bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Tādu pašu godu saņēmis ilggadējais sporta organizators, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Ar piektās šķiras ordeni tiks apbalvots skeletonists Tomass Dukurs, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs un kamaniņu braucēja Elīza Tīruma.

Par nopelniem Latvijas valsts labā Atzinības krusta trešo šķiru piešķirs Soču olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējam skeletonā Martinam Dukuram un divkārtējiem bronzas medaļu ieguvējiem kamaniņu sportā Jurim un Andrim Šiciem.

Savukārt Atzinības krusta ceturto šķiru saņems LOK viceprezidents, Latvijas Olimpiešu kluba prezidents Raimonds Bergmanis, Soču bronzas medaļas ieguvējs kamaniņu sportā Mārtiņš Rubenis un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas nacionālās izlases treneris, mehāniķis Jānis Liepa.

Triju Zvaigžņu ordeņa šķiras un goda zīmes

Triju Zvaigžņu ordenim nosacītas piecas šķiras:

I — lielkrusta komandieris

II — lielvirsnieks,

III — komandieris,

IV — virsnieks,

V — kavalieris.

Triju Zvaigžņu ordeņa Goda zīmes

I pakāpes — zelta,

II pakāpes — sudraba,

III pakāpes — bronzas.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu