Austrālija varētu kandidēt uz 2028.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālija varētu kandidēt uz 2028.gada vasaras Olimpiādes rīkošanu, sarunā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu norādījis valsts premjerministrs Tonijs Abots.

Kā atzina Bahs, Austrālijai būtu labas izredzes iegūt spēļu rīkošanas tiesības, taču tai vajadzēs saskarties ar spēcīgu konkurenci.

«Premjerministrs man vaicāja, kā SOK saredz iespējas Austrālijai nākotnē kandidēt uz olimpisko spēļu rīkošanu. Es Abotam izskaidroju, ka Austrālijas kandidatūra būtu lieliska un viņiem būtu labas izredzes uzvarēt,» atklāja Bahs.

Tāpat SOK prezidents sacīja, ka vēl pāragri runāt par to, kura no pilsētām varētu kandidēt, taču nedaudz bijušas sarunas par Brisbenu.

«Abotam arī norādīju, ka darīšu, ko varēšu, lai Austrālija šajā kandidatūrā nebūtu vienīgā un tai būtu spēcīgi sāncenši uz tiesībām rīkot olimpiskās spēles,» izpauda Bahs.

SOK vadītājs, kurš apmeklēja 2000.gada olimpisko spēļu parku, noraidīja, ka Olimpiādes rīkošana pēc 28 gadiem būtu pārāk ātri vienai valstij. Tāpat Bahs izteicās, ka Austrālijai vajag veikt jaunu kandidatūru, kamēr vēl palikušas atmiņas par Sidnejas olimpiskajām spēlēm.

«Domāju, ka būtu ļoti gudri kandidēt, kamēr cilvēkiem ir labas atmiņas par izdevušajām Sidnejas olimpiskajām spēlēm,» piebilda Bahs.

Pirms došanās uz Sidneju Bahs apciemoja Indiju, kurā tikās ar valsts premjerministru Narendru Modi. Pēc tikšanās SOK prezidents atklāja, ka abas puses esot sapratušas, ka ir par agru, lai Indija varētu virzīt veiksmīgu kandidatūru 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanai.

Kā zināms, 2016.gada vasaras olimpiskās spēles risināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu