U-19 florbola izlase ar pārliecinošu zaudējumu sāk pasaules čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 florbola izlase trešdien ar pārliecinošu zaudējumu sāka Zviedrijā notiekošo pasaules čempionātu. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 5:11 (2:2, 0:4, 3:5) piekāpās vienaudžiem no Šveices.

Latvijas komandas labā divus vārtus iemeta Krišs Treimanis, bet pa reizei izcēlās Matīss Mālnieks, Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše.

Tieši Latvija atklāja šī dueļa rezultātu, kad devītajā minūtē izcēlās Treimanis, tomēr pēc pāris minūtēm Šveice bija jau guvusi divus vārtus un izvirzījusies vadībā. Tiesa, īsā laikā latvieši vienus vārtus atguva, kad Mālnieks līdzsvaroja rezultātu uz tablo. Otrā trešdaļa un trešās sākums Latvijai bija neveiksmīgs, jo tā nonāca iedzinējos jau ar 2:9, bet 49.minūtē Treimanim izdevās realizēt soda metienu. Neilgu brīdi vēlāk Kovaļevskis guva arī ceturtos vārtus.

Spēles gaitu Latvijas gūtie vārti gan neizmainīja, komandai samierinoties ar pārliecinošu zaudējumu.

Latvijas valstsvienības rindās par labāko tika nosaukts Kovaļevskis.

B apakšgrupā Latvija turpinājumā ceturtdien tiksies arī ar Slovākiju, bet piektdien pretiniekos gaidāma Somijas valstsvienība.

A un B apakšgrupas divas spēcīgākās komandas nodrošinās sev vietu pasaules čempionāta pusfinālā, kamēr trešo un ceturto vietu ieguvējas cīnīsies par pārējie vietu sadalījumu turnīrā.

Pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā A divīzijā piedalās astoņas izlases, bet turnīra vājākajai komandai būs jāatstāj spēcīgāko sabiedrība, kamēr B divīzijas spēcīgākā valstsvienība 2017.gadā jau spēlēs pasaules elitē.

Šajā čempionātā Latvijas U-19 izlases galvenais treneris ir Andris Pīlups, bet viņa asistenti - Aigars Belasovs un Ingus Laiviņš. Treneri cer uz savas komandas iekļūšanu pusfinālā un pacīnīšanos par godalgotām vietām. Lielākajām vairumam mūsu junioru izlases spēlētāju jau ir «Elvi Florbola līgas» spēļu pieredze, daudzi no viņiem savās komandās ir līderu lomā. Sagatavošanās ciklā pirms pasaules čempionāta strādāts vairāk nekā jebkad agrāk - bija ne tikai treniņnometnes, bet arī izlases kandidātu komandas dalība «Elvi Florbola līgas» turnīrā, kā arī starts vienā starptautiskā turnīrā Polijā.

Kopumā dalībai pasaules čempionātā izraudzīti 20 Latvijas florbolisti - divi vārtsargi, seši aizsargi, 11 uzbrucēji, kā arī viens florbolists, kurš var darboties kā aizsardzībā, tā uzbrukumā. Visplašākā pārstāvniecība ir no «Talsi»/«Triobet», «Ulbroka»/«FS Masters» un «Cēsu alus»/«Lekrings» klubiem - pa četriem spēlētājiem. Pa diviem florbolistiem pārstāv Liepājas «Kuršus» un «Bausku», bet pa vienam - Stalbes «Pārgauju», Kocēnu «Rubeni» un «Lielvārdi».

Izlases sastāvā dalībai turnīrā iekļauts arī Zviedrijā dzimušais un dzīvojošais latvietis Jākobs Kārlsons. Pērnvasar 1996.gadā dzimušais uzbrucējs debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā, piedaloties «Latvian Open» turnīrā. Florbolists ikdienā spēlē Zviedrijas čempionāta komandā «Orebro». Zviedra un latvietes laulībā dzimušais Kārlsons ticis pie Latvijas pilsonības, turklāt viņš tekoši runā latviešu valodā. Tieši viņu ar lielu balsu pārsvaru par savu kapteini izvēlējušies junioru izlases spēlētāji.

Savukārt trīs rezervisti, kuri drīkstēs aizstāt kādu no izlases spēlētājiem traumas vai slimības gadījumā, ir vārtsargs Reinis Kirilko («Bauska»), uzbrucējs Valdis Vāvers («Bauska») un aizsargs/uzbrucējs Krišs Lužinskis («Valmiera»/ViA).

Astotais pasaules čempionāts vīriešu U-19 florbola izlasēm notiks līdz svētdienai Zviedrijas pilsētā Helsingborjā.

Latvijas junioru izlase piedalījusies visos septiņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, spēlējot tikai A divīzijā. Labākais sasniegums latviešu jaunajiem florbolistiem bija 2001. un 2005.gadā, kad tika izcīnīta augstā ceturtā vieta. Trīs reizes Latvija bija piektā, bet vēl divas, tostarp arī aizpagājušajā gadā, - sestā.

Latvijas U-19 florbola izlases sastāvs gaidāmajā pasaules čempionātā:

vārtsargi - Kristiāns Ķīlis, Markuss Plūdums (abi - «Talsi»/«Triobet»);

aizsargi - Deivids Barkovskis («Talsi»/«Triobet»), Matīss Mālnieks (Kocēnu «Rubene»), Pauls Erenbots, Jānis Melderis (abi - «Cēsu alus»/«Lekrings»), Kārlis Petrovskis («Ulbroka»/«FS Masters»), Nikita Maksurovs («Bauska»), Pēteris Trekše (Cēsu «Lekrings-1»);

uzbrucēji - Rolands Kovaļevskis («Bauska»), Reino Ješēvics, Eduards Stūre, Kristers Eglītis («Ulbroka»/«FS Masters»), Jākobs Kārlsons («Orebro», Zviedrija), Ričards Dēvits, Edgars Freimanis (Liepājas «Kurši»), Olafs Zvīnis (Stalbes «Pārgauja»), Kristers Puķītis («Lielvārde»), Krišs Treimanis («Talsi»/«Triobet»), Edgars Balodis (Cēsu «Lekrings-1»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu