Mūsu vārtsargam Punnenovam «sausā» debija; Latvija uzvar Znaroka vadīto Krieviju (75)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Pirmo uzvaru gatavošanās ciklā 2014. gada pasaules čempionātam (PČ) sestdien izcīnīja Latvijas hokeja valstsvienība, kas ar 1:0 savā laukumā «Arēnā Rīga» pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas izlasi. Savā debijas mačā nacionālajā komandā vārtus neieņemtus atstāja 19 gadus vecais vārtsargs Ivars Punnenovs. Vienīgos vārtus guva Juris Štāls.

Kaut maču atkal ievērojami aktīvāk sāka Krievijas izlase, trešdaļas vidū viesi divreiz palika mazākumā, kas cīņas gaitu izlīdzināja. Vārti pirmajā trešdaļā tā arī netika gūti, sportistiem pārtraukumā dodoties pie rezultāta 0:0, tomēr atkal vairāk uzbruka viesi.

Arī šajā cīņā pirmos vārtus guva tieši Latvija, kad otrās trešdaļas vidū skaistā pretuzbrukumā pēc debitanta Roberta Lipsberga un Mika Indraša piespēles izcēlās Juris Štāls.

Trešdaļas turpinājumā Latvijas izlase uzbruka samērā aktīvi, nosargājot vadību ar rezultātu 1:0.

Pretēji prognozēm trešās trešdaļas ievadā izteikts Krievijas izlases nebija manāms. Kaut trešdaļas vidū Krievijas izlases iniciatīva tomēr arvien pieauga, tās darbībās arvien vairāk bija arī manāma nervozitāte. Pēdējās divās minūtēs Krievijas izlases vārti bija tukši, bet visus viņu centienus izraut neizšķirtu apturēja vārtos lieliski spēlējošais Punnenovs.

Latvija - Krievija 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Juris Štāls (Indrašis, Lipsbergs) (29:05).

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts tieši Punnenovs, bet Krievijai - Iļja Ņikuļins.

Uzbrucēju Mārtiņa Cipuļa, Alekseja Širokova un Koba Jasa vietā pret krieviem spēlēja Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs un Roberts Lipsbergs (debija). Kā 13. uzbrucējs pieteikts bija Jānis Ozoliņš (debija). Aizsardzības līnijā atšķirībā no pirmās spēles nebija pieteikti Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Maksims Širokovs, Agris Saviels un Artūrs Salija. Viņu vietā spēlē Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs un Mārtiņš Gipters.

Latvijas izlases vārtos debitēja 19 gadus vecais vārtsargs Ivars Punnenovs.

Arī šoreiz Latvijas hokeja izlases kapteiņa pienākumus pildīja Rodrigo Laviņš, viņam asistēja Artūrs Kulda un Kristaps Sotnieks.

Latvijas komandu pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, bet galvenais treneris Teds Nolans komandai pievienosies ap nākamās nedēļas beigām.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Krieviju

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, (Edgars Masaļskis);

Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Artūrs Kulda, Mārtiņš Gipters, Jānis Jaks, Mārtiņš Porejs;

Uzbrucēji: Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Andris Džeriņš, Roberts Lipsbergs, Jānis Ozoliņš, Juris Štāls, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Gints Meija, Roberts Jekimovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis.

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrs

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
10.04.2014.18.30Somija - LatvijaJiveskile5:1
11.04.2014.18.30Somija - LatvijaKuopio5:1
18.04.2014.17.00Latvija - KrievijaArēna Rīga2:3
19.04.2014.17.00Latvija - KrievijaArēna Rīga1:0
25.04.2014.19.30Latvija - FrancijaArēna Rīga
26.04.2014.17.00Latvija - FrancijaArēna Rīga
Komentāri (75)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu