Nav skaidrības par PČ hokejā translāciju; MTG klusē (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan līdz pasaules čempionātam hokejā, kas sāksies 9.maijā, palikušas nedaudz vairāk kā trīs nedēļas, joprojām nav skaidrs, kurā kanālā hokeja spēles Latvijas iedzīvotāji varēs redzēt.

Mediju koncerns «Modern Times Group» (MTG), kuram ir ekskluzīvas tiesības pārraidīt čempionātu, biznesa portālam «Nozare.lv» joprojām atsakās komentēt, kā nodrošinās spēļu translāciju virszemes bezmaksas kanālā, kā to pieprasa nolikums.

Savukārt uz Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sarunāto tikšanos, lai apspriestu šo jautājumu, MTG pārstāvji nav ieradušies, biznesa portālam teica NEPLP vadītājs Ainārs Dimants.

Arī virszemes bezmaksas kanālu «Re:TV» par sadarbību čempionāta retranslēšanā, kā tas bija olimpisko spēļu laikā, MTG joprojām nav uzrunājis, «Nozare.lv» apgalvoja «Re:TV» direktore Aiva Logina.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone, citu informāciju par hokeja translācijas iespējām MTG joprojām nesniegs, kā vien iepriekš pausto nostāju: «Vienmēr ievērojam Latvijas likumdošanu, un tā tas būs arī šoreiz. Pašlaik sīkāk detaļas nekomentēsim.»

NEPLP vadītājs Dimants biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā NEPLP bija aicinājuši MTG uz tikšanos, lai pārrunātu šo jautājumu, taču MTG pārstāvji nav ieradušies. NEPLP nosūtījis koncernam vēstuli un patlaban gaida no tā rakstisku atbildi.

Dimants uzsver, ka MTG kā uzņēmums ir atbildīgs par līguma nosacījumu izpildi. NEPLP kā elektronisko plašsaziņas līdzekļu pārraugošā iestāde patlaban ir izsūtījuši informatīvu vēstuli MTG koncernam, taču nekādas sankcijas pret MTG vērstas nav, jo «sodīt var tikai tad, kad ir izdarīts pārkāpums», norāda Dimants.

Pārkāpums var iestāties tikai tad, ja attiecīgajā datumā hokeja čempionāts Latvijas TV ekrānos nebūs redzams.

Komentējot faktu, ka MTG atsakās atklāt pārraidīšanas iespējas, Dimants norāda, ka acīmredzot MTG vēl risinājuma nav, taču vēl ir laiks, lai tādu atrastu. «MTG labi apzinās situāciju, savu atbildību (..) un to, cik pasaules čempionāta hokejā pārraides ir sabiedrībai svarīgs notikums. Patlaban vēl nekas slikts nav noticis, tāpēc nevajag uzkurināt sabiedrību,» ir pārliecināts Dimants.

Viņš arī norāda, ka MTG par likuma normām, kuras būs jāizpilda, vajadzēja domāt, pirms tas aizgāja no bezmaksas apraides.

Ziemas olimpisko spēļu laikā MTG vienojās ar NEPLP par Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraižu retranslāciju virszemes bezmaksas kanālā «Re:TV».

Savukārt par pasaules čempionāta hokejā translāciju bažas pirms nedēļas pauda arī NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska, kura savā «Twitter» kontā rakstīja: «Joprojām trūkst oficiālas informācijas, kā TV bezmaksas apraidē tiks nodrošinātas PČ hokeja spēles. Vai atkārtojas «drudzis» pirms olimpiskajām spēlēm?»

MTG, kuram ir ekskluzīvas tiesības pārraidīt pasaules čempionātu hokejā, jāmeklē iespējas, kā nodrošināt Latvijas izlases spēļu translāciju bezmaksas virszemes apraidē.

Kā paredz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, Ministru kabineta apstiprinātos Latvijas sabiedrībai īpaši svarīgos notikumus elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, izmantojot savas ekskluzīvās tiesības, raida tā, lai iedzīvotāji vismaz 95% Latvijas teritorijas varētu tiem sekot ar bezmaksas televīzijas starpniecību tiešraidē vai ierakstā.

Ņemot vērā, ka MTG bezmaksas apraidē no 1.janvāra nav, turklāt no 2.aprīļa «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 arī interaktīvajā televīzijā, kas skāris ap 20% «Lattelecom» klientu, koncernam jārod iespēja bez maksas pārraidīt 95% Latvijas teritorijas pasaules čempionātu hokejā, uz kā raidīšanu tas ieguvis ekskluzīvas tiesības.

Šogad pasaules čempionāts hokejā norisināsies no 9.maija līdz 25.maijam Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu