Bertuks desmitais Eiropas čempionāta garajā distancē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas orientēšanās čempionātā Edgars Bertuks otrdien garajā distancē izcīnīja 10.vietu, 20,3 kilometrus garo distanci veicot 1:34:03, TVNET informēja LOF preses dienests.

Portugālē turpina norisināties Eiropas čempionāts orientēšanās sportā. Otrdien, jau nākamajā dienā pēc vidējās distances fināla, kurā E. Bertuks izcīnīja piekto vietu, notika sacensības garajā distancē. Šajā distancē E. Bertuks izcīnīja 10.vietu, 3:40 aiz uzvarētāja Daniela Hubmana.

Edgars Bertuks: «Ar izcīnīto vietu kopumā esmu apmierināts. Protams, skatījos arī nedaudz augstāk, bet šodienas sajūtas bija tādas, kādas tās bija. Distanci veicu samērā tīri. Padaudz laika zaudēju garākajos etapos un pieļāvu vismaz divas 30 sekunžu kļūdas. Distances beigu daļā mani panāca Fabians Hertners, un tajā brīdī es skaidri sapratu, ka mans solis distancē nav pietiekoši raits - neizskatījās, ka viņš skrietu ļoti ātri, tomēr tikt viņam līdzi nebija viegli! Ar perfektu tehnisko izpildījumu šodien varēju cīnīties par piekto vietu. Savus mērķus - iekļūt starp labākajiem desmit individuālajās distancēs - šajā čempionātā esmu izpildījis, gatavojos rītdienas stafetei, un pēc tam jau jāturpina trenēties sezonas galvenajam startam pasaules čempionātā.»

Vēl garās distances A finālā no Latvijas startēja Līga Ārniece, kura izcīnīja 29.vietu, Inga Dambe ierindojās 31.vietā un Jānis Kūms finišēja 43.vietā.

Rīt Eiropas čempionāts noslēgsies ar stafetes sacensībām. Vīriešu konkurencē Latvijai būs divas komandas. Pirmajā startēs Jānis Kūms, Artūrs Pauliņš un Edgars Bertuks, otrajā - Dāvis Dišlers, Jānis Sārs un Jānis Tamužs. Sieviešu komandā - Inga Dambe, Laura Vīķe un Līga Ārniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu