Bertuks izcīna piekto vietu Eiropas čempionātā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas labākais orientierists Edgars Bertuks pirmdien Portugālē notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ) izcīnīja augsto piekto vietu vidējā distancē.

Sacensību apvidus un distances plānojums pieprasīja no sportistiem ārkārtīgi lielu skriešanas ātrumu un absolūtu precizitāti - katru zaudēto sekundi bija īpaši grūti atgūt līderu līdzīgā skriešanas ātruma dēļ.

Par čempionu kļuva šveicietis Daniels Hubmans, kurš 7,9 kilometrus garo distanci veica par 32 minūtes un 23 sekundēs. Otro vietu izcīnīja cits šveicietis Fabians Hertners, kurš finišēja 18 sekundes aiz uzvarētāja, bet trešo vietu ieguva leģendārais francūzis Tjerī Žeržū, līderim zaudējot 41 sekundi.

Edgars Bertuks uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 17 sekundes, bet bronzas medaļas ieguvējam - 36 sekundes, un ierindojās 5. vietā.

«Fiziski jutos ļoti labi un pavisam nedaudz pietrūka, lai teiktu, ka perfekti. Apvidus bija ārkārtīgi ātrs, tomēr biju gatavojies skriet vēl ātrāk. Nedaudz pievīla tas, ka lielā daļā apvidus zeme bija uzarta un tas nedaudz palēnināja manu soli distancē, jo reāli esmu gatavojies skriet pa līdzenāku pamatu,» teica Bertuks. «Attiecībā uz tehnisko pusi - kļūdas praktiski nepieļāvu. Vairākās vietās distances laikā nebiju pārliecināts par sevi un ievērojami sabremzējos, lai nepieļautu kļūdas. Kopumā tas maksāja apmēram 30 sekundes.»

Labs starts izdevās arī Mārtiņam Sirmajam - 26. vieta un Laurai Vīķei sieviešu konkurencē - 35. vieta. Vidējā distancē startēja arī Artūrs Pauliņš (53. vieta), Inga Dambe (60. vieta), Jānis Tamužs (76. vieta), Jānis Sārs (98. vieta) un Andris Jubelis (99. vieta).

Otrdien notiks garās distances fināls, kurā gaida īpaši garas distances - vīriešiem 20,6 un sievietēm 13,2 kilometri. Arī šajā distancē var sagaidīt labu rezultātu no Bertuka.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu