Tenisa federācija: Krima ir Krievijas daļa. Tās tenisisti var spēlēt Krievijas izlasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā tenisa federācija (ITF) neiebilst, ka okupētās Krimas tenisisti tiek iekļauti Krievijas izlases sastāvā, aģentūrai TASS norādīja organizācijas prezidents Frančesko Riči-Biti.

«Krima ir Krievijas daļa. Krimas tenisisti var bez problēmām tikt iekļauti Krievijas izlases sastāvā vai pārstāvēt valsti dažādos turnīros. Neredzu šeit nekādas problēmas,» medijiem pauda ITF prezidents.

Kā zināms, Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Riči-Biti arī atzina, ka pagaidām ITF nav lēmusi par to, vai nākotnē Federāciju un Deivisa kausa finālus neaizvadīt neitrālā laukumā.

«Tā pagaidām ir ideja, kas rudenī tiks apspriesta ITF ikgadējā sanāksmē. Par to, kā tas realizēsies dzīvē, vajag aizvadīt daudzas diskusijas,» teica Riči-Biti.

Kā zināms, Federāciju kausa fināls starp Krieviju un Čehiju norisināsies 14.-15.novembrī Prāgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu