«VEF Rīga» mājas spēles LBL pusfinālā aizvadīs Aizkrauklē, Kandavā un Ogrē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas vicečempione «VEF Rīga» komanda «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla dueļus savā laukumā pret «Liepāja»/«Triobet» vienību aizvadīs Aizkrauklē, Kandavā un Ogrē, informē turnīra rīkotāji.

«Liepāja»/«Triobet» otrdien pārvarēja LBL ceturtdaļfinālu, sērijā līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspējot «Barons»/LDz vienību. Līdz ar to Kurzemes klubs sasniedzis pusfinālu, kur tam būs jāspēkojas pret regulārā čempionāta otrās vietas īpašnieci «VEF Rīga».

Rīdzinieki jau ierasti savas mājas spēles LBL turnīrā neaizvada «Arēnā Rīga», un nekas nav mainījies arī šīs sezonas izslēgšanas spēlēs. Tā kā «VEF Rīga» regulārajā turnīrā bija augstākā vietā, šai komandai pret «Liepāja»/«Triobet» vienību ir mājas spēļu priekšrocība, tāpēc sērija līdz trim panākumiem sāksies rīdzinieku laukumā.

Pirmais mačs šajā sērijā tiks aizvadīts 30.aprīlī Aizkrauklē, bet otrā spēle 3.maijā norisināsies Liepājā. Savukārt trešais duelis 6.maijā notiks Kandavā. Ja nepieciešamības gadījumā būs vajadzīga arī ceturtā spēle, tā 8.maijā tiks aizvadīta Liepājā, bet piektais mačs arī nepieciešamības gadījumā 10.maijā notiks Ogrē.

«VEF Rīga» atlicis aizvadīt vēl vienu maču šīs sezonas VTB Vienotās līgas turnīrā, svētdien savā laukumā uzņemot Krievijas klubu Sanktpēterburgas «Zeņit».

Tikmēr LBL fināls, kā paredz turnīra nolikums, jāaizvada zālē ar ne mazāk kā 1800 fiksētām sēdvietām. Finālspēles var tikt spēlētas «Arēnā Rīga», kā arī Ventspils, Liepājas, Vidzemes, Zemgales un Daugavpils olimpiskajos centros.

Tikmēr otrs pusfināla pāris vēl nav zināms. Savu pretinieku gaida pašreizējā valsts čempione un regulārā turnīra uzvarētāja «Ventspils», kurai pretī stāsies pagājušās sezonas bronzas medaļniece «Jēkabpils» vai «Jūrmala»/«Fēnikss». Ceturtdaļfināla sērijā starp šiem klubiem pagaidām vadībā ar 2-0 atrodas Jēkabpils komandas basketbolisti, bet šī dueļa trešais mačs norisināsies trešdienas vakarā.

Pusfināls starp «Ventspili» un tās potenciālo pretinieci sāksies 29.aprīlī.

Pagājušajā sezonā abām Latvijas vadošajām komandām - «Ventspils» un «VEF Rīga» - pusfinālos nemaz neklājās tik viegli. Kurzemes klubs vien piecu maču trillerī sērijā ar 3-2 pārspēja «Jēkabpili», kamēr rīdzinieki izcīnīja trīs grūtas uzvaras pār «Jūrmala»/«Fēnikss».

Savukārt pērnā gada LBL finālā «Ventspils» sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 apspēlēja «VEF Rīga» basketbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu