Evolūcija velo saslēgu jomā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iepazīstinām ar jauniem un inovatīviem velo saslēgiem no Hiplok. Kā jostu nēsājamo augstākā drošības līmeņa velo saslēgu radio SWH dīdžejs Artis Dvarionas raksturo kā «foršu lietu, kas patiks katram velobraucējam».

Tā kā velo sezona ir klāt, ne mazāk aktuāls jautājums par pašu velosipēdu ir tā drošība. Valsts policija laiku pa laikam medijos ziņo, ka visbiežāk tiek nozagti tie velosipēdi, kas bijuši saslēgti ar lētu, nepietiekami kvalitatīvu saslēgu. Lēto saslēdzēju pārkniebšana zagļiem aizņem vien dažas sekundes. Tiek uzskatīts, ka velosipēda slēdzenes cenai jāatbilst vismaz 10% no velosipēda cenas. Slēdzenes, kas lētākas par 15 EUR, visdrīzāk nebūs drošas (mīksts metāls, zemas drošības un kvalitātes slēdzene). Vēl darbojas likumsakarība - jo mazāka ir starpība starp velosipēda un slēdzenes cenu, jo mazāka zaglim būs interese par šo velosipēdu, saprotot, ka te darba būs vairāk, jālieto nopietni instrumenti un troksnis arī būs liels. Tādēļ ir jāiegādājas augstas drošības pakāpes saslēdzēji, kurus nav iespējams pārkniebt vai pārzāģēt pāris minūšu laikā.

Foto: Publicitātes foto

Visdrošākie līdz šim zināmie velo saslēgi ir ķēdes un pakavveida saslēgi, taču arī tie ir pietiekami smagi un problemātiski pārvadājami, ja nav iespējas tos kārtīgi piestiprināt pie velosipēda, lai tie nežvadzētu un netraucētu braukšanas laikā. Tieši šis fakts diviem jauniem angļu dizaineriem Džonam un Benam deva ierosmi izgudrojumam, kuru viņi nosauca par Hiplok - pirmo valkājamo velo saslēgu pasaulē. Nosaukums arī nes šī produkta ideju. Tulkojumā no angļu valodas HIP - gurni, LO(C)K - saslēgs.

Pirmo reizi Hiplok pasaulei tika atrādīts 2013. gadā pasaules vadošajā velo izstādē Fridrihshafenā, kur Hiplok Light ieguva augstāko EUROBIKE novērtējumu – atzinību kā inovatīvs, drošs un funkcionāls velo saslēgs. Hiplok saslēgi ir tie paši augstākā drošības līmeņa un kvalitātes pakavi un ķēdes, taču ar būtisku pievienoto vērtību – paplašinātu lietošanas funkcionalitāti, savu stilu un krāsu daudzveidību.

Foto: Publicitātes foto

Hiplok ķēdes saslēgs ir kā josta valkājams saslēgs, kurš brauciena laikā ir ērti transportējams uz ķermeņa kā stilīgs aksesuārs, nejūtot šī saslēga svaru. Arī Hiplok pakavveida saslēgam D-lock ir speciāls patentēts risinājums - skava, ar kuru saslēgs ar vienu rokas kustību piestiprināms pie bikšu kabatas, jostas vai somas siksnas. Turklāt Hiplok D-lock un Gold ir atslēgu aizvietošanas programmas MY_KEY atbalsts nejaušas atslēgu pazaudēšanas gadījumā.

MY_KEY

Hiplok jau ir paspējis iegūt augstu novērtējumu dažādos velo nozares produktu pārskatos. Vairāki ārzemju dzīvesstila un modes žurnāli ir iekļāvuši šos atjautīgos izgudrojumus velobraucējam rekomendēto nepieciešamo aksesuāru sarakstā. Hiplok V 1.5 ieguva visaugstāko novērtējumu neatkarīgā Šveices testu žurnāla «K-TIPP» testā starp 17 dažādu ražotāju saslēgiem, kurā tika imitēta velosipēdu zādzība un fiksēts laiks saslēga pārzāģēšanai/pārkniebšanai.

Hiplok mērķauditorija ir aktīvi un mūsdienīgi domājoši cilvēki, kuri ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, kuriem ir svarīga kvalitāte un saslēgu piedāvātās ērtības, un kuri ir gatavi šķirties no pieklājīgas naudas summas (50-79 EUR), lai garantētu sava velosipēda drošību, kad tas jāatstāj bez uzraudzības.

Foto: Publicitātes foto

Hiplok saslēga pievienotā vērtība:

  • Pateicoties maināmajam ķēdes pārvalkam, tas nekad nesaskrāpēs velosipēdu.

  • Tas braukšanas laikā netraucēs un netrokšņos.

  • Tā svars, braucot ar velosipēdu, nebūs jūtams.

  • Un pats galvenais: zagļiem šis saslēgs ir bezcerīgs, jo pārzāģēšanas mēģinājuma gadījumā tos zem glītā, maināmā apvalka sagaidīs iespaidīga viscietākā metāla ķēde vai otrā izpildījumā – pakavs.

www.hiplok.com

www.facebook.com/HiplokBaltics

Foto: Publicitātes foto

Hiplok produkcija ir pieejama labākajos Latvijas velo veikalos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu