Potenciālā basketbola superzvaigzne sūdzas par badu (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās sporta koledžas asociācijas (NCAA) basketbolists Šabazs Neipīrs (Konektikutas «Huskies»), kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem jaunajiem ASV basketbolistiem, masu medijiem atklājis, ka par savu stipendiju nevar atļauties nopirkt pārtiku, tādēļ nereti gulēt dodas izsalcis.

22 gadus vecais Neipīrs šosezon aizveda savu komandu līdz NCAA finālam un palīdzēja tai triumfēt čempionātā. Viņš kļuva par spēles spožāko zvaigzni.

«Nedomāju, ka studentiem būtu jāsaņem simtiem tūkstošus dolāru, bet dažus vakarus es dodos gulēt izsalcis,» izdevumam CNN sacīja Neipīrs, kuram basketbola apskatnieki paredz ļoti spožu karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

«Huskies» komandas basketbolists, kurš NCAA fināla mačā 79 238 skatītāju klātbūtnē guva 22 punktus un izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, uzskata, ka viņam nebūtu jābadojas, jo NCAA uz viņa rēķina nopelnot vairākus miljonus ASV dolāru.

«Es jūtos kā parasts students. Kā jau teicu, daži vakari manam vēderam ir ļoti tukši.

Tomēr man jāiet laukumā un jāparāda savs labākais basketbols. Kad tu redzi, kā fani pērk tavus kreklus, tad tu nodomā, ka vēlies saņemt arī kaut ko pretim,» skaidroja Neipīrs.

Savukārt Konektikutas štata politiķis Metjū Lesers skaidro, ka šī nav pašvaldību problēma, bet gan NCAA. «Mēs gribam izdarīt uz viņiem spiedienu, lai pret sportistiem izturētos labāk.»

Pagājušajā mēnesī ASV nacionālā darbaspēka arodbiedrība (NLRB) paziņoja, ka «Northwestern» koledžas futbolistus vajag uzskatīt par algotiem darbiniekiem. Viņu ieguldītās darba stundas esot milzīgas, tādēļ par to pienāktos atalgojums.

Tikmēr NCAA prezidents Marks Emerts kategoriski noraidīja ieceri visām koledžām pāriet uz šo sistēmu. «Tas sabojātu visu modeli par sportistu/studentu. Šī ideja ir ļoti nepiedienīga.»

Šī Neipīram bija pēdējā sezona koledžā. Jau nākamgad talantīgais basketbolists, visticamāk, tiks izvēlēts NBA drafta pirmajā kārtā ar garantētu līgumu un karjeru turpinās pasaules spēcīgākajā līgā.

Zīmīgi, ka savā uzrunā pēc triumfa NCAA čempionātā Neipīrs savu komandu salīdzināja ar izsalkušiem suņiem. Atliek vien minēt, ko basketbolists ar to vēlējies pateikt.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu