Pēc lieliskā spēles sākuma Latvijas U-18 izlase zaudē Kanādai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Lai arī Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien lieliski sāka Šveicē notiekošā pasaules čempionāta pirmo maču pret spēcīgo Kanādu, tai tomēr nācās piedzīvot zaudējumu.

Latvijas jaunie hokejisti piedzīvoja zaudējumu ar 6:11 (3:2, 0:6, 3:3).

Latvijas U-18 valstsvienības labā pa vārtiem guva Kristaps Zīle, Bruno Priede, Ričards Bernhards, Filips Gundars Buncis, Kārlis Čukste un Eduards Tralmaks.

Lai gan par cīņas neapstrīdamu favorīti tika uzskatīta Kanāda, tieši Latvija atklāja cīņas rezultātu, 11.minūtē izceļoties Zīlem. Tiesa, pēc nepilnām divām minūtēm kanādieši rezultātu izlīdzināja, turklāt brīdi vēlāk viņiem bija iespēja izpildīt «bullīti», ko gan atvairīja Latvijas valstsvienības vārtsargs Egils Mareks Mitens. Latvija negaidīti atguva vadību 15.minūtē, mazākumā izceļoties Priedem, tomēr pēc pavisam neilga laika Kanāda atkal atjaunoja līdzsvaru uz tablo.

Latvijas hokejisti atjaunoja vadību vien desmit sekundes pēc tam, kad Kanāda bija izlīdzinājusi rezultātu, jo pretuzbrukumā izcēlās Bernhards. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar negaidītu Latvijas pārsvaru - 3:2.

Tiesa, otrajā trešdaļā Kanāda pamodās un guva sešus vārtus pēc kārtas, kas ļāva izvirzīties pārliecinošā vadībā un salauzt šo cīņu. Noslēdzošajā periodā Latvijas labā pa vārtiem guva Buncis, Čukste un Tralmaks, taču izlase tā arī nespēja izrādīt konkurētspējīgu pretestību Kanādai, lai gan kopumā šo maču aizvadīja gana cienījami.

Kanādas izlasē ar trim vārtiem jeb «hat-trick» izcēlās Džeremijs Ruā.

Par labāko Latvijas izlases rindās šajā duelī tika nosaukts vārtsargs Denijs Romanovskis.

Iepriekšējos trīs pasaules čempionātos hokeja dzimtenes pārstāvji trīs reizes izcīnījuši medaļas. Aizpērn komanda triumfēja turnīrā, finālā ar 3:2 pieveicot jaunos ASV hokejistus. Savukārt pērn un pirms trim gadiem kanādieši izcīnīja bronzas medaļas.

Šajā vecuma grupā valstsvienības pasaules čempionātos iepriekš bija tikušās divas reizes. 2007.gadā Latvijas izlase piekāpās ar 1:9, bet trīs gadus vēlāk kanādieši bija pārāki ar 5:1.

Kanādas valstsvienības galvenais treneris ir Tims Hanters, kurš strādājis par asistentu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Vašingtonas «Capitals», Sanhosē «Sharks» un Toronto «Maple Leafs».

Pērn Latvijas jaunie hokejisti triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā, tādējādi atgriežoties augstākajā divīzijā, kur valstsvienībai tas būs piektais turnīrs.

Turpmākajās čempionāta spēlēs Latvijas valstsvienība piektdien spēkosies ar Čehiju, svētdien sacentīsies ar Somiju, bet pirmdien grupu turnīru noslēgs ar cīņu pret Šveici.

Kā paudis Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns, komandas mērķis ir nosargāt vietu augstākajā divīzijā.

Sagatavošanās posmā Latvijas jaunieši «Arēnā Rīga» aizvadīja pārbaudes spēli ar nedaudz vecāko Latvijas hokeja izlases rezerves komandu, kur līdzīgā cīņā ar 4:3 tika izcīnīta uzvara. Divus vārtus U-18 izlases labā guva Kārlis Čukste, pa reizei precīzi bija Emīls Ezītis un Rūdolfs Balcers.

Latvijas U-18 hokeja izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Kristaps Roberts Zīle, asistenta pienākumus pildīs Čukste un Filips Gundars Buncis.

Pēc iepriekšējā pavasarī izcīnītās uzvaras pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā aprīlī Latvijas U-18 izlase piedalīsies augstākās divīzijas pasaules čempionātā, kur B apakšgrupā mērosies spēkiem ar Čehijas, Kanādas un Somijas izlasēm, kā arī ar turnīra saimniekiem šveiciešiem. Sacensības risināsies no 16. līdz 26.aprīlim.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Egils Mareks Mitens («Rīga»), Denijs Romanovskis (Nešvilas «Jr.Predators», ASV), Gustavs Dāvis Grigals («Rīga 98»);

aizsargi - Kristaps Zīle, Kārlis Čukste (abi - «Rīga»), Eduards Hugo Jansons («Ogre»/«Sāga 97»), Kristiāns Rubīns («Vasteras», Zviedrija), Maksims Ponomarenko («Lorenskog», Norvēģija), Gvido Jansons («Selects Hockey Academy», ASV), Rimants Zeilis (Ilianas «Blackbirds», ASV), Edvards Kļava (Klīvlendas «Jr.Lumberjacks», ASV);

uzbrucēji - Ēriks Žohovs, Roberts Baranovskis, Juliāns Misjus (visi - «Ogre»/«Sāga 97»), Mārtiņš Dzierkals («Rīga»), Bruno Priede, Ričards Bernhards, Emīls Ezītis (visi - «Rīga 98»), Rihards Puide («GCK Lions U-20», Šveice), Rūdolfs Balcers (Stavangeras «Oilers», Norvēģija), Filips Gundars Buncis (Sūsitijas «Musketeers», ASV), Roberts Bļugers («Shattuck St.Mary's», ASV), Eduards Tralmaks (Bostonas «Jr.Bandits», ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu