«Rubene» florbolistes septīto reizi kļūst par Latvijas čempionēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Kocēnu «Rubene» spēlētājas svētdien septīto reizi kļuva par Latvijas sieviešu florbola čempionāta uzvarētājām.

Finālsērijas ceturtajā mačā «Rubene» izbraukumā Valmierā ar 5:3 (3:0, 1:3, 1:0) pārspēja «Ķekavu», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot pārliecinošu panākumu ar 4-0.

Dueļa pirmajā periodā «Rubene» pamanījās izvirzīties vadībā ar 3:0, taču otrās trešdaļas izskaņā nominālās mājinieces no Ķekavas spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (3:4), turklāt divus vārtus gūstot Evijai Poļakovai.

Spraiga cīņa turpinājās arī noslēdzošajā trešdaļā, taču «Ķekavai» atgūt vēl vienus vārtus un panākt neizšķirtu neizdevās, turklāt nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām bumbiņu tukšos ķekavnieču vārtos raidīja Edīte Bankava, panākot 5:3.

Uzvarētāju labā šajā mačā ar diviem vārtiem atzīmējās Bankava, kamēr Liene Adamane veica trīs rezultatīvas piespēles.

«Rubene» florbolistes Latvijas čempionātā triumfējušas jau septīto reizi.

Vienību pirmajā mačā pirms nedēļas «Rubene» savā laukumā bija pārliecinoši pārāka ar 8:3, bet nākamajā dienā Lielvārdē Kocēnu klubs uzvarēja ar identisku 8:3. Sestdien Valmierā «Rubene» tika pie trešā panākuma ar 7:3.

Ja «Rubenes» florbolistes Latvijas čempionāta finālā iekļuva desmito gadu pēc kārtas, «Ķekava» to paveica pirmoreiz vēsturē. «Rubene» šosezon bija pārliecinoša čempionāta favorīte un regulārajā sezonā piedzīvoja vien divus zaudējumus. Viens no tiem gan bija mačā ar «Ķekavu».

Pirms tam pusfināla sērijās «Rubene» ar 3-0 uzvarēja Ķekavas «Bulldogs» komandu, bet «Ķekava» ar 3-2 pieveica iepriekšējo trīs sezonu valsts čempionvienību RSU, kas šosezon zaudējusi vairākas līderes.

Trešās vietas īpašnieces tika noskaidrotas vienā mačā, kurā «Bulldogs» uzvarēja RSU ar 8:5. «Bulldogs» komandas florbolistes pie valsts čempionāta medaļām tikušas pirmoreiz vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu