K. Puisīte ASV uzvar debijas turnīrā golfa profesionāles statusā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Krista Puisīte ceturtdien Floridā uzvarēja «SunCoast Ladies Series» turnīrā, kas talantīgajai Latvijas golferei bija pirmās sacensības pēc pārejas profesionāles statusā, TVNET informē Latvijas Golfa federācijas (LGF) preses daļa.

Aprīlī par profesionālu golferi kļuvusī Puisīte pārliecinoši nospēlēja visas trīs sacensību dienas un tuvāko konkurenti rezultātu tabulā apsteidza par četriem sitieniem.

Trīs izspēlēto kārtu summā Puisītes rezultāts bija 210 sitienu jeb seši sitieni zem teorētiskās normas (PAR), kas Latvijas sportistei nodrošināja 2000 dolāru naudas balvu. Katrā nākamajā sacensību dienā «Harmony Golf Preserve» laukumā Puisīte spēlēja arvien labāk - pirmo kārtu izspēlējusi ar 72 sitieniem jeb PAR atbilstošu rezultātu, Teksasas valsts universitātes absolvente turpināja ar 70 sitieniem otrajā dienā, kas ļāva izvirzīties vadībā turnīra tabulā.

Pēdējās 18 bedrītes Puisīte ceturtdien izspēlēja ar 68 sitieniem jeb -4 zem PAR. Pēdējā kārtā Latvijas golferes izcils sasniegums bija septiņu bedrīšu izspēle ar vienu sitienu zem PAR jeb bērdiju.

«SunCoast Ladies Series» lielākoties piedalās golferes, kas gatavojas sezonas otrajā pusē spēlēt Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) tūres kvalifikācijā, kur jāpārvar vairākas atlases pakāpes. LPGA kvalifikācijas pirmais posms Kalifornijā risināsies augusta beigās. Puisīte šosezon lielākoties uzturēsies ASV, kur plāno piedalīties arī LPGA fārmtūres turnīros un maija sākumā kvalifikācijā centīsies iekļūt prestižā «US Open» dalībnieču vidū.

Floridā «SunCoast Ladies Series» turnīrā 5.vietu dalīja Latvijas pirmā profesionālā golfa spēlētāja Laura Jansone, kura gatavojas sezonas turpinājumam Dāmu Eiropas tūrē (LET). Jansone pēdējā kārtā nospēlēja ar -2 zem PAR, bet trīs dienu summā viņas rezultāts 37 dalībnieču konkurencē bija +1 virs PAR.

Karjerā trīsreiz Latvijas amatieru čempionātā uzvarējusī Krista Puisīte pērnvasar absolvēja Teksasas valsts universitāti, kur mācījās un spēlēja golfu ar sporta stipendiju. Prestižais izdevums «Golfweek» iepriekšējā sezonā viņu nosauca par labāko nezināmo spēlētāju ASV studentu sporta (NCAA) sistēmā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu