10 visu laiku rezultatīvākie NHL olimpieši (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirms olimpiskajām spēlēm Krievijas kūrortpilsētā Sočos aktuāls kļuva jautājums par Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvju dalību Olimpiādē. Vieni uzskata, ka pasaules spēcīgākās līgas hokejistiem jāpiedalās četrgades lielākajā sporta forumā, citi domā pretēji. Tomēr ir bauda skatīties visu pasaules labāko spēlētāju cīņas uz ledus. 10 rezultatīvākie NHL olimpieši nāk no Vecā kontinenta.

 
Olli Jokinens
Olli Jokinens Foto: AFP/LETA

Olli Jokinens, Somija

35 gadus vecais Somijas uzbrucējs Olli Jokinens, kurš NHL pārstāv Vinipegas «Jets», piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs, kopš 2002. gada, kad tās risinājās Soltleiksitijā. Viņa kontā ir viena sudraba medaļa un divas bronzas godalgas, tostarp no 2014. gada spēlēm Sočos.

Olimpiskajās spēlēs Jokinens guvis 13 vārtus un veicis 6 rezultatīvas piespēles partneriem, kopā nopelnot 19 rezultativitātes punktus.

 
Jere Lehtinens
Jere Lehtinens Foto: AP/ScanPix

Jere Lehtinens, Somija

Somijas uzbrucējs Jere Lehtinens 2010. gadā beidza savas profesionāļa gaitas. Karjeras laikā pārstāvēja Dalasas «Stars» komandu. Viņš piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs un visas reizes izcīnījis godalgas. Hokejista kontā ir trīs olimpiskās bronzas un viena sudraba medaļa.

Olimpiskajās spēlēs šobrīd 40 gadus vecais Lehtinens izcēlies ar 11 vārtu guvumiem un 9 rezultatīvām piespēlēm, kopā nopelnot 20 rezultativitātes punktus.

 
Pāvels Dacjuks
Pāvels Dacjuks Foto: AP/ScanPix

Pāvels Dacjuks, Krievija

35 gadus vecais Krievijas hokeja profesors Pāvels Dacjuks, kurš NHL pārstāv Detroitas «Red Wings», piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs un tikai vienreiz ieguvis medaļu. Tas notika 2002. gadā Soltleiksitijā, kad Krievijas valstsvienība izcīnīja bronzas godalgas.

Olimpiskajās spēlēs Dacjuks guvis 5 vārtus un izpildījis 15 rezultatīvas piespēles, kopā nopelnot 20 rezultativitātes punktus.

 
Pavols Demitra
Pavols Demitra Foto: REUTERS/SCANPIX

Pavols Demitra, Slovākija

Slovākijas uzbrucējs Pavols Demitra gāja bojā 36 gadu vecumā traģiskajā aviokatastrofā, kurā dzīvību zaudēja visa Jaroslavļas «Lokomotiv» vienība, tostarp Kārlis Skrastiņš. Izcilajam slovāku hokejistam pēdējā darba vieta NHL bija Vankūveras «Canucks» komandā. Ar Slovākijas izlasi viņš piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs no 2002. līdz 2010. gadam.

Olimpiskajās spēlēs Demitra guvis 6 vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, kopā savācot 20 punktus.

 
Mats Sundins
Mats Sundins Foto: AP/ScanPix

Mats Sundins, Zviedrija

Šobrīd 43 gadus vecais zviedrs Mats Sundins ilgu laiku bija NHL kluba Toronto «Maple Leafs» kapteinis. Viņš kopā ar Zviedrijas izlasi piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs, 2006. gadā kļūstot par Turīnas Olimpiādes spēļu zelta medaļas ieguvēju.

Olimpiskajās spēlēs uzbrucējs guvis 11 vārtus un veicis 9 rezultatīvas piespēles partneriem, kopā savācot 20 rezultativitātes punktus.

 
Jaromirs Jāgrs
Jaromirs Jāgrs Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Jaromirs Jāgrs, Čehija

Leģendārais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs NHL pārstāv Ņūdžersijas «Devils» komandu. 42 gadu vecumā viņš pārstāvēja Čehijas izlasi arī Soču olimpiskajās spēlēs. Jāgrs ir viens no nedaudzajiem hokejistiem, kurš savas karjeras laikā ieguvis Stenlija kausu, olimpisko zelta medaļu un uzvarējis pasaules čempionātā. Kopumā izcilais uzbrucējs piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskajās spēlēs Jāgrs guvis 9 vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles partneriem, kopā savācot 23 rezultativitātes punktus.

 
Daniels Alfredsons
Daniels Alfredsons Foto: RIA Novosti/Scanpix

Daniels Alfredsons, Zviedrija

41 gadu vecais zviedrs Daniels Alfredsons NHL pārstāv Detroitas «Red Wings» komandu, bet pirms tam ilgu laiku bija Otavas «Senators» vienības kapteinis. Viņš allaž ieņēmis būtisku lomu Zviedrijas izlasē, ar kuru piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par Turīnas olimpisko čempionu un Soču olimpiādes sudraba medaļas ieguvēju.

Olimpiskajās spēlēs Alfredsons guvis 13 vārtus un izpildījis 14 rezultatīvas piespēles, kopā savācot 27 rezultativitātes punktus.

 
Marians Hosa
Marians Hosa Foto: AP/ScanPix

Marians Hosa, Slovākija

Rīgas «Dinamo» komandas uzbrucēja Marsela Hosas vecākais brālis Marians Hosa NHL pārstāv Čikāgas «Blackhawks» vienību. 35 gadus vecais uzbrucējs piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs, izceļoties ar ļoti iespaidīgu statistiku.

Olimpiskajās spēlēs Hosa guvis 14 vārtus un izpildījis tikpat rezultatīvu piespēļu, kopā nopelnot 28 rezultativitātes punktus.

 
Saku Koivu
Saku Koivu Foto: REUTERS/SCANPIX

Saku Koivu, Somija

39 gadus vecais soms Saku Koivu NHL pārstāv Anaheimas «Ducks» komandu. Ar Somijas izlasi viņš piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs, izcīnot trīs bronzas un vienu sudraba godalgu. Viņam nācās izlaist šā gada olimpiskās spēles Sočos.

Olimpiskajās spēlēs Koivu guvis 9 vārtus un veicis 21 rezultatīvu piespēli, kopumā savācot 30 rezultativitātes punktus.

 
Tēmu Selanē
Tēmu Selanē Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tēmu Selanē, Somija

Leģendārais Somijas uzbrucējs Tēmu Selanē NHL pārstāv Anaheimas «Ducks» komandu. Viņš ir visu laiku rezultatīvākais hokejists olimpiskajās spēlēs, savācot iespaidīgu statistiku, kuru pārskatāmā nākotnē diezin vai kāds pārspēs. Selanē piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs, izcīnot trīs bronzas un vienu sudraba medaļu.

43 gadus vecais Selanē olimpiskajās spēlēs guvis 24 vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, kopā savācot 43 rezultativitātes punktus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu