Sevastova triumfē Ahmedabadas ITF 25 000 sērijas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien triumfēja Indijā notikušā Ahmedabadas ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību finālā.

Izšķirošajā mačā par trofeju Latvijas tenisiste, kura WTA rangā šonedēļ ieņem 676.vietu, ar 6-4, 7-6 (7:5) pārspēja ar otro numuru izlikto indieti Ankitu Rainu, kura pasaules rangā ierindojas 252.pozīcijā.

Vēl otrā seta ievadā Sevastova bija vadībā ar 3-0, taču tad pamanījās zaudēt četrus geimus pēc kārtas. Līdz ar to abas tenisistes aizvadīja spraigu otro setu, kas taibreikā noslēdzās ar Latvijas pārstāves uzvaru.

Tiesa, šī mača norisi pamatīgi patraucēja vējš un lietus, kas dueli aizkavēja par pāris stundām.

Par uzvaru turnīrā un pamatsacensību sasniegšanu Sevastova, kurai pirmdien apritēs 25 gadi, kopumā nopelnīja 51 WTA vienspēļu ranga punktu. Tas ir krietni vairāk, nekā viņa bija nopelnījusi pirmajos trijos turnīros pēc karjeras atsākšanas kopā.

Kā ziņots, Latvijas tenisiste turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, kurā bija nepieciešams gūt vienu uzvaru. Turpinājumā viņa pamatsacensību pirmajā kārtā ar 6-1, 6-0 pārspēja Omānas sportisti Fatmu al Nabani, kura pasaules rangā atrodama 531.pozīcijā, bet otrajā kārtā 7-5, 6-3 uzvarēja galveno sacensību favorīti japānieti Nao Hibino, kura WTA rangā ierindojas 207.pozīcijā un ir rangā visaugstāk esošā tenisiste, ar kuru Sevastova spēkojusies pēc karjeras atsākšanas.

Savukārt ceturtdaļfinālā Sevastova ar 6-3, 6-3 pārspēja arī mājinieci Prartānu Thombari, kura pašreiz WTA rangā ieņem 488.vietu, bet pusfinālā piektdien ar 6-2, 6-4 apspēlēja WTA rangā 379.pozīciju ieņemošo japānieti Mijabi Inoji. Otrajā setā Sevastova atspēlējās no iedzinējiem 1-4, uzvarot pēdējos piecos geimos.

Sevastova duetā ar austrieti Melāniju Klafneri piedalījās arī dubultspēļu turnīrā, tomēr apstājās ceturtdaļfinālā, tiekot pie deviņiem WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Kā zināms, Sevastova janvārī pēc ilgas pauzes atgriezās sacensību apritē, pamanoties vienspēlēs un dubultspēlēs gūt uzvaru pirmajās 20 cīņās. Panākumu sērija Latvijas tenisistei pārtrūka 19.martā, kad Sevastova Antaljas ITF 10 000 sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 4-6, 2-6 piekāpās ukrainietei Aļonai Sotņikovai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu