Alonso pēc līguma ar McLaren plāno noslēgt karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Fernando Alonso no Spānijas pēc līguma ar «McLaren» komandu plāno noslēgt savu karjeru.

Spānis «McLaren» komandā atgriezās pirms šīs sezonas, pārejot no «Ferrari» vienības, bet šajā sezonā Lielbritānijā bāzētā komanda ir viena no vājākajām.

«Pēc 15, 16, 17 vai cik tur gadiem Pirmajā formulā, būs pietiekami,» paudis 33 gadus vecais Alonso, kurš pašlaik gatavojas nedēļas nogalē Ķīnā gaidāmajam jaunās sezonas trešajam posmam.

Kā zināms, pēc testos piedzīvotas smagas avārijas spānis izlaida šīs sezonas pirmo posmu Austrālijā, bet sacensību apritē atgriezās otrajā posmā Malaizijā, kurā nesasniedza finišu.

Tiek vēstīts, ka Alonso trīs gadu līgumā, kas noslēgts līdz 2017.gadam, saņem 40 miljonus dolāru (37 miljonus eiro) gadā.

«Beigšu karjeru «McLaren«,» pauda Alonso. «Man patīk uzvarēt, jo esmu sportists, tomēr, pateicoties gadiem, esmu sācis skatīties arī uz citiem notikumiem.»

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot «Renault» komandu, bet 2007.gadā viņš pievienojās «McLaren», kur gan nespēja sadzīvot ar tā brīža komandas biedru Lūisu Hamiltonu, pavadot tikai vienu sezonu.

Savā līdzšinējā F-1 pilota karjerā Alonso guvis 32 uzvaras un 97 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

«McLaren» komanda nav spējusi uzvarēt nevienās sacīkstēs kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu