Rīgas «Dinamo» izstājas no KHL līgas (106)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» vadība pieņēmusi lēmumu izstāties no līgas sacensībām, nepiedaloties nākamās sezonas čempionātā. Šāds lēmums pieņemts sakarā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

Jau labu laiku sociālajos tīklos izskan aicinājumi Rīgas «Dinamo» klubam pamest KHL līgu, un nu pieņemts lēmums par atteikšanos piedalīties 2014./2015. gada čempionātā.

Saspīlēta situācija Ukrainā turpinās. Piedalīšanās KHL ārvalstu klubiem tiek uztverta kā atbalsts Krievijas prezidenta Vladimira Putina plānam anektēt Ukrainu. Putins ieņem nozīmīgu lomu KHL vadībā, tādēļ, lai izrādītu savu nostāju šajā sakarā, «Dinamo» pretēji iepriekš izskanējušām runām nolēmis boikotēt līgu.

A/s «Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izteicās, ka šādu soli spert nebija viegli un tas prasījis ilgas, nogurdinošas pārrunas valdē. Daļa valdes locekļu (uzvārdi netiek atklāti) balsoja par palikšanu KHL, bet lielais vairums lēma par izstāšanos.

«Saprotam, ka Latvijas hokejam tas ir liels trieciens un ilgtermiņā būs zaudētāji gan spēlētāji, gan līdzjutēji, kuri ļoti iemīlējuši Rīgas «Dinamo» komandu,» paziņojumā skaidro Savickis. «Meklēsim alternatīvu, kur spēlēt nākamajā sezonā. Šobrīd mums ir vairāki varianti, bet lielāka skaidrība būs nākamajā nedēļā.»

Neoficiālas ziņas klīst par vēl vairāku citu klubu atteikšanos piedalīties nākamās sezonas čempionātā. Dalību plānojot atsaukt Prāgas «Lev», kas šosezon iekļuvis Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālā, Bratislavas «Slovan» no Slovākijas un Horvātijas klubs Zagrebas «Medveščak».

Tāpat diskusijas ir par Oskara Bārtuļa pārstāvētās Doņeckas «Donbass» dalību turnīrā.

Pēc pašreizējām prognozēm nākamajā sezonā KHL piedalīsies tikai 16-18 komandas, jo vēl veselai virknei Krievijas komandu ir finansiālas problēmas.

* Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa. Tās saturs ir izdomāts.


Komentāri (106)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu