«Cēsu alus»/«Lekrings» florbolistiem otrā uzvara finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Uzvaru arī otrajā Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālsērijas spēlē svētdien izcīnīja «Cēsu alus»/«Lekrings» komanda, kas ar rezultātu 9:6 (1:3, 4:0, 4:3) savā laukumā pieveica «Lielvārdi».

Pēc pirmās trešdaļas «Lielvārde» bija vadībā ar 3:1, bet otrajā divdesmitminūtē mājinieki guva četrus bezatbildes vārtus, savukārt trešās trešdaļas ievadā arī panāca 6:3.

Tomēr «Lielvārde» nepadevās un pēc tam, kad divas reizes precīzi bija metis Artis Savins, viesi pietuvojās līdz 6:7. Spēles beigās gan «Cēsu alus»/«Lekrings» uzvaru nosargāja.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar trim gūtajiem vārtiem bija Aleksandrs Abramovs, bet divreiz precīzi meta Artūrs Jurševskis un Mārtiņš Rajeckis, kurš turklāt arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Andris Rajeckis.

Tikmēr «Lielvārdei» Aivis Kusiņš izcēlās ar «hat-trick», bet Savina kontā bija divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Par labāko spēlētāju abās komandās tika atzīti vārtsargi Anrijs Vents («Cēsu alus»/«Lekrings») un Jānis Salcevičs («Lielvārde»).

Abu komandu pirmajā cīņā sestdien Lielvārdē ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja «Cēsu alus»/«Lekrings».

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām cēsnieki izvirzījušies vadībā ar 2-0.

Atlikušie sērijas mači tiks aizvadīti neitrālā laukumā Valmierā.

Abas komandas finālā sacentās arī pērn, kad «Lekrings» triumfēja ar rezultātu 4-1.

«Lekrings» Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja pirmajās trijās sezonās no 1994. līdz 1996.gadam, kā arī 2009. un 2013.gadā. Savukārt «Lielvārde» līdz šim vienīgo reizi triumfējusi 2012.gadā.

Šosezon «Lekrings» komandai gājis grūti, jo regulārajā sezonā tā palika vien ceturtā, bet ceturtdaļfinālā tikai piecos mačos pārspēja «Ķekavu». Savukārt pusfinālā jau ar 3-0 tika pieveikta regulārajā sezonā uzvarējusī RTU/«Inspecta».

Tikmēr regulārās sezonas otrā spēcīgākā komanda «Lielvārde» ceturtdaļfinālā trijās cīņās pieveica «Bausku», bet pusfinālā ar 3-0 pārspēja arī «Rīgu».

Bronzas medaļas tika sadalītas jau piektdien, kad RTU/«Inspecta» vienīgajā mačā ar 7:4 pieveica «Rīgu», trešo vietu izcīnot otro gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu