«Eži» uzvar «Fēniksu» un iekļūst Latvijas kausa pusfinālā regbijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«EK Sistēmas/Eži» pirmdien, 6. aprīlī Rūjienā ar 32:10 uzvarēja laukuma saimniekus RK «Fēnikss» Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē un pusfinālā augustā tiksies ar «TFS Bulduri».

Vēsturiskajā spēlē, jo pirmo reizi Latvijas regbija klubu sacensība risinājās Rūjienas stadionā, pirmo puslaiku «Eži» noslēdza 22:0 savā labā, bet otrajā puslaikā atradās vadībā arī ar 27:0. Uzvarētājiem izdevās pieci piezemējumi, bet «Fēniksam» Jānis Kaucis abus izdarīja spēles izskaņā.

Ceturtajā minūtē piezemējumu izdarīja Mārtiņš Bokišs, kurš nedaudz vēlāk saņēma dzelteno kartīti un devās desmit minūšu piespiedu atpūtā par novēlotu tvērienu. Ruslans Kotļevs ar soda sitienu panāca jau 8:0. «Tad mums sākās nerealizēto iespēju posms,» pēc spēles atzina «Ežu» galvenais treneris Juris Straume, jo rezultāts izmainījās tikai 39. minūtē, kad bumbu piezemēja Mareks Larionovs, un to paspēja paveikt arī Renārs Beķeris ar precīzām realizācijām pēc tam.

Otrais puslaiks iesākās ar Ingus Aivara piezemējumu 27:0. Kaucis guva pirmos punktus «Fēniksam», Jānis Šveds palielināja līdz 32:5, pirms Kaucis panāca spēles galarezultātu 32:10.

Šajā spēlē abu komandu sastāvos piedalījās trīs no puišiem, kuri sestdien Francijā bija noslēguši cīņas Eiropas U18 čempionāta B divīzijā - Filips Mudulis un Kristiāns Kalva «Ežiem» un Reinis Zalte «Fēniksam». «Spēlējuši mums droši vien būtu vēl divi, taču traumu dēļ nevarēja doties laukumā Oskars Daugavvanags-Vanags un Aldis Ivanovs,» sacīja Straume. «Ļoti labi 10. numura pozīcijā sevi parādīja Edgars Alainis. Diemžēl degunu salauza Ruslans Kotļevs, kurš nākamajā spēlē pret «Miesniekiem» piektdien laukumā iet nevarēs. Nepatika pretinieku pārlieku rupjā spēka spēle. Citādi - laiks labs, laukums labs.»

«Pirmie kucēni jāslīcina,» pēc spēles atzina RK «Fēnikss» galvenais treneris Kristaps Staņa. «Nebijām gatavi lielajam laukumam, nebija saspēles. Neiznāca iepriekš pat patrenēties uz šā laukuma, jo vairāk nodarbojāmies ar tā sagatavošanu, ne treniņiem uz tā. Protams, gribējām aizkļūt vismaz līdz pusfinālam. Nekas arī neliecina, ka to nevarējām, taču paši vien izlaidām spēles pavedienu, līdz iniciatīvu uzņēmās Kaucis un Mārtiņš Bērziņš. Par vērtīgāko šajā spēlē, protams, nosaukšu Kauci.»

«EK Sistēmas/Eži» un «TFS Bulduri» spēlēs pusfinālā 5. augustā. Otra ceturtdaļfināla spēle, kurā «Miesnieki/Ķekava» tiksies ar «Jūrmala»/LLU, notiks 17. aprīlī. Tā reizē būs arī abu komandu spēle Latvijas čempionāta pirmajā aplī. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā 4. augustā spēlēs ar pašreizējiem kausa īpašniekiem «Garkalne/Livonia’.

2015. gada Latvijas kausa izcīņas fināls paredzēts 15. augustā.

Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēle
Rūjienas stadions, 6. aprīlis plkst. 14
RK Fēnikss. Piezemējumi: Jānis Kaucis (2)
EK Sistēmas/Eži. Piezemējumi: Mārtiņš Bokišs, Mareks Larionovs, Renārs Beķeris, Ingus Aivars, Jānis Šveds. Realizācija: Ruslans Kotļevs (2). Soda sitiens: Ruslans Kotļevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu