Zvirgzdiņš nosaucis izlases kandidātes EČ kvalifikācijas turnīram (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Herve Bellenger

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš nosaucis kandidāšu sarakstu, kas sāks gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Uz treniņiem, kas sāksies 2. maijā, uzaicinātas 20 basketbolistes, starp kurām ir trīs debitantes. «Ir laba iespēja izveidot cīņasspējīgu kolektīvu, kas izcīnīs ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru,» uzsver Zvirgzdiņš.

Galvenajam trenerim darbā ar nacionālo komandu asistēs U-20 izlases galvenais stratēģis Aivars Vīnbergs, ar skautingu palīdzēt solījis Mārtiņš Zībarts, bet par fizisko sagatavotību rūpēsies Viktors Lācis.

«Katrai kandidātei redzu savu vietu komandā. Visas nevarēs būt līderes, bet svarīgas būs arī «lomu spēlētājas». Kuras labāk tiks galā ar savām funkcijām, tās iekļūs komandas pieteikumā,» skaidro Zvirgzdiņš.

No 28. aprīļa līdz 1. maijam paredzētas spēlētāju medicīniskās pārbaudes, bet uz pirmo treniņu basketbolistes pulcēsies 2. maijā.

«Komandas kodols ir zināms, skatīsimies, kuras spēlētājas varēs kvalitatīvi palīdzēt. Treniņos apgūto pārbaudīsim piecās pārbaudes spēlēs,» tā Zvirgzdiņš, kurš neizslēdz Zanes Tamanes un Anetes Jēkabsones-Žogotas atgriešanos nacionālajā komandā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu sastāvs EČ kvalifikācijas turnīrā: Elīna Babkina (Orenburgas «Nadežda», Krievija), Zane Eglīte, Kristīne Silarāja, Liene Priede, Zane Jākobsone, Aija Brumermane (visas - «Cēsis»), Ieva Krastiņa (Viļņas «Kibirkštis-Tiche-IKI», Lietuva), Baiba Eglīte, Kitija Laksa, Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Līga Šurkusa (visas - «TTT Rīga»), Kate Krēsliņa (RSU/«Merks»), Ieva Veinberga («Civitanova Marche», Itālija), Anete Kiršteine, Kristīne Vītola (abas - «UTEP Miners», NCAA), Dita Liepkalne (Bembivres «Embutidos Pajariel», Spānija), Anete Šteinberga («Royal Castors Braine», Beļģija), Aija Putniņa (Umbertides «Acqua&Sapone», Itālija), Zenta Meļņika («Athinaikos», Grieķija).

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un piecas otro vietu ieguvējas (salīdzinot bilances, vērā tiks ņemti tikai tie rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar grupas pirmās un trešās vietas ieguvējām; 1. kritērijs - uzvaras, 2. kritērijs - gūto un zaudēto punktu attiecība).

Tiesības 2015. gada jūnijā spēlēt finālturnīrā jau ir pasaules čempionāta dalībniecēm Spānijai, Francijai, Turcijai, Serbijai, Baltkrievijai un Čehijai, rīkotājām Ungārijai un Rumānijai, kā arī pirmā kvalifikācijas turnīra uzvarētājai Grieķijai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu