Peugeot atgriežas Dakārā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Franču autoražotājs oficiāli apstiprinājis, ka tā motoru sporta nodaļas speciālistu sagatavots auto būs redzams uz starta jau nākamā gada Dakāras rallijreidā.

Par to, kas būs komandas braucēji motoru sporta sezonas pirmajās un smagākajās sacensībās, informācijas nav. Pēc Peugeot izplatītā oficiālā video vien var noprast, ka komandas sponsori ir enerģijas dzērienu ražotājs Red Bull un Francijas naftas izstrādājumu kompānija Total, raksta Motor.ru.

Tikmēr franču izdevums L'Equipe vēsta, ka par Peugeot vienības pirmo pilotu varētu kļūt smagu pārbaudījumu rūdītais Dakāras veterāns Stenfans Peterhansels. Pārrunas ar sportistu veiktas jau pagājušā gada nogalē. Toreiz komanda interesējās arī par deviņkārtējā WRC čempiona Sebastjana Loeba un spāņu autosportista Karlosa Sainsa pakalpojumiem. Jaunākā informācija gan liecina, ka Peugeot paļausies uz Sainsa un pieckārtējā Dakāras rallijreida uzvarētāja motociklu klasē - francūža Sirila Desprē pakalpojumiem.

Peugeot bezceļu visurgājēju būvēs uz mazās klases modeļa 208 bāzes. Protams, sacīkšu un sērijveida mašīnu vienos tikai nosaukums un atsevišķi ārējā dizaina elementi. Bet kopumā tas būs pilnīgi cits auto. Līdzīgi kā ekstrēmais Turbo 208, ar kuru Loebs pērn izcīnīja graujošu uzvaru Paikspīkas sacensībās.

Pēdējo reizi Peugeot rūpnīcas komanda Dakāras rallijreidā startēja 1990.gadā. Toreiz soms Āri Vatanens francūžiem sagādāja ceturto uzvaru pēc kārtas kopš 1987.gada. Pašam Vatanenam tā bija otrā uzvara pēc kārtas un trešā karjerā.

Var atzīmēt, ka šā gada sākumā Dienvidamerikā notikušajās sacensībās uzvaru automobiļu ieskaitē izcīnīja spānis Nani Roma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu