Lietuvā diskutē par visu basketbola klubu izstāšanos no VTB līgas (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lietuvā pēc pēdējo mēnešu agresīvajām Krievijas politiskajām darbībām un skaļi paustās vēlmes sakārtot pašmāju basketbola dzīvi sāktas diskusijas par visu šīs valsts basketbola klubu izstāšanos no VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra.

Pirms šīs sezonas no VTB līgas izstājās Lietuvas čempionvienība Kauņas «Žalgiris», kas to pamatoja ar saspringto spēļu grafiku ULEB Eirolīgā. Savukārt nākamās sezonas kontekstā jau ilgāku laiku tiek runāts par Viļņas «Lietuvos rytas» komandas izstāšanos no VTB līgas, jo nākamās sezonas Lietuvas čempionātā plānots ieviest pilnu četru apļu sacensības arī tām komandām, kas startē galvenajos starptautiskajos turnīros - «Žalgiris», «Lietuvos rytas» un Klaipēdas «Neptunas».

Portāls «15min.lt» uzsver, ka no sportiskā viedokļa Lietuvas klubiem nav izdevīgi izstāties no VTB līgas, jo tādējādi komandas tiek nodrošinātas ar regulāru augsta līmeņa spēļu praksi, kādu nevar saņemt vietējā čempionātā. Tomēr basketbola sabiedrībā pēdējā laikā jūtami pastiprinājies uzskats, ka sava čempionāta sakārtošana ir valsts basketbola prioritāte, kas ilgtermiņā var sniegt vērtīgākus augļus nekā dalība VTB līgā.

Jāizceļ, ka viens no cilvēkiem, pret kuriem vērstas ASV piemērotās sankcijas pēc Maskavas lēmuma anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ir VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs.

Līgas vadība uzsver, ka tā cenšas darīt savu darbu un nesaistīt to ar politiku. Tāpat «15min.lt» uzsver, ka, piemēram, «Neptunas» komandai startēšana šajā turnīrā finansiāli ir ļoti izdevīga.

Laika gaitā par iespēju pievienoties VTB līgai runājusi arī Prienu «TonyBet» komanda. Tās vadība sarunā ar «alfa.lt» uzsver, ka šajā līgā līmenis noteikti ir augstāks par Baltijas Basketbola līgā (BBL) pieredzēto, tomēr jāņem vērā arī politiskie motīvi. Turklāt klubs uzskata, ka starts VTB līgā tikai piedalīšanās pēc nav tā vērts, turklāt lielāku artavu dod skatītājiem pilnas mazas spēļu arēnas nekā pustukšas lielās spēļu halles.

Šomēnes par izstāšanos no VTB līgas paziņoja Ukrainas komanda «Doņeck», kas pēc notikumiem Ukrainā zaudēja vairākus vadošos spēlētājus un vairs nevarēja garantēt pretinieku komandu drošību savās mājas spēlēs.

Līdz 10.jūnijam komandām iespējams pieteikties dalībai nākamās sezonas VTB Vienotās līgas turnīrā. Kā izteicies līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs, interese par dalību sacensībās esot liela un nākamajā sezonā varētu debitēt, piemēram, komanda no Slovākijas.

VTB Vienotajā līgā piedalās arī Latvijas čempionvienība «VEF Rīga», kas šosezon nespēja kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu