KHL prezidents iespļauj sejā Ukrainas sportam (135)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs licis skaidri noprast, pēc kādas stabules danco. Viņam ir izdevīgi saglabāt labas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš finansiāli sniedz neatsveramu atbalstu līgai. KHL vadītājs divos teikumos uzspļāvis Ukrainas sportam.

Doņecka pārdzīvo grūtus laikus. Tur valda saspīlēta situācija attiecībās ar Krieviju. Sadursmēs ar prokrieviski noskaņotiem aktīvistiem dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki, un pagaidām nekas neliecina par situācijas normalizēšanos. Pilsētā, kur sadursmēs bojā gājuši cilvēki, droši nav, tamdēļ Doņeckā bāzētā «Donbass» komanda savas mājas spēles Gagarina kausa izcīņas turnīrā aizvada Bratislavā.

Bez drošības garantijām

Medvedevam KHL lēmumos pieder galavārds. Viņš nevarēja garantēt drošību spēlēs, kad Ukrainas Austrumu pilsētā viesojās Rīgas «Dinamo». Drošību negarantēja arī Ukrainas Iekšlietu ministrija, taču spēles tika aizvadītas, izņemot izšķirīgo. Ja šī vieglprātīgā vai vienaldzīgā KHL vadības attieksme būtu maksājusi hokejistu, kluba dalībnieku drošību, galvenais vaininieks būtu tieši Medvedevs.

Piedāvā Doņeckā bāzēto komandu pārcelt uz Krimu

KHL galva izdevumam «Sport deņ za dņom» izteicies, ka apsver iespēju «Donbass» komandu pārcelt uz citu reģionu, kur nebūtu jāsatraucas par drošību. Turklāt par pārcelšanu viņš izsakās, it kā klubs piederētu viņam. «Kāpēc komandu nepārcelt uz Krimu?» laikrakstā citēts Medvedevs. «Var, piemēram, uz Jaltu.» Kā vienu no iemesliem Medvedevs min pārvietojamās Soču olimpiskās arēnas «Šaiba» pārcelšanu uz Jaltu, ko būtu vieglāk izdarīt, jo abas ir Melnās jūras piekrastes pilsētas.

Medvedeva izteikumi ir nepārprotami - divos teikumos atklājis visas kārtis. Vēloties izpatikt Putinam, kurš esot KHL tēvs, Medvedevs kā nākamo «Donbass» bāzes vietu nosaucis okupēto Jaltu, nevis kādu Ukrainas pilsētu/reģionu.

Līdz ar to Ukrainai tiktu atņemta arī hokeja komanda, kas, protams, ir nieks salīdzinājumā ar atņemto teritoriju.

Medvedevs acīmredzami atbalsta Krimas aneksiju, un šeit atkal uzpeld mūžsenā tēze «nejauksim sportu ar politiku». Vispirms to dara sportā augsti stāvošie funkcionāri. Un galvenokārt funkcionāri, kas ir pietuvināti, saistīti ar politiku. KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs tāds ir.

Vēršas pret Ukrainas sportu

Pret sevi un KHL Medvedevs ar šādām frāzēm izsauc uguni. Viņš vēršas pret Ukrainas sportu, īpaši Doņeckā, kur hokeja tradīcijas tikai sāk veidoties. Nenoliedzami ukraiņiem izteikumi par iespējamo hokeja komandas atņemšanu ir sāpīgi. Arī tiem, kuri ir par Krimu kā neatņemamu Ukrainas sastāvdaļu.

Komentāri (135)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu