«Kurbads» hokejisti atgūst vadību LČ finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hkkurbads.lv

Vadību Latvijas hokeja čempionāta finālsērijā izdevies atgūt regulārā čempionāta uzvarētājiem «Kurbads» spēlētājiem. Sestdien notikušajā trešajā finālsērijas spēlē «Kurbads» izbraukumā ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) apspēlēja «Prizma»/«Rīga», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Tieši «Kurbads» hokejisti atklāja dueļa rezultātu, kad septītajā minūtē vārtus vairākumā guva Edgars Adamovičs, bet otrās trešdaļas pirmajā minūtē «Prizma»/«Rīga» uz tablo atjaunoja līdzsvaru, kad izcēlās Aleksandrs Baburins.

Tiesa, jau nākamajā minūtē viesi atjaunoja vadību, jo mājinieku vārtsargu pārspēja Hārdijs Parādnieks. Pāris minūtes vēlāk rīdzinieki gandrīz minūti spēlēja trijatā pret pieciem, kā rezultātā «Prizma»/«Rīga» bija spiesti īsā laikā zaudēt vēl vienus vārtus - šoreiz ripu sāncenšu vārtos raidīja Ronalds Cinks, izceļoties dueļa 25.minūtē.

Savukārt mača 31.minūtē Adamovičs bija precīzs vēlreiz, bet noslēdzošajā trešdaļā rīdzinieki vairākkārt mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vārtus gūt viņiem tā arī neizdevās. Tā vietā nācās saņemt ripu savos tukšajos vārtos, kad pamatlaika pēdējā minūtē savus otros vārtus spēlē guva Cinks, bet Ēriks Bisenieks uzstādīja spēles galarezultātu, panākot 6:1.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē trešdien Ogrē «Kurbads» svinēja graujošu uzvaru ar 10:2, bet dienu vēlāk «Prizma»/«Rīga» tika pie panākuma pagarinājumā ar 4:3.

Arī svētdien komandas sacentīsies «Volvo» ledushallē, bet piektais mačs nākamajā otrdienā notiks Ogrē.

Šajā sezonā Latvijas hokeja čempionātā startēja sešas komandas, un pēc regulārā turnīra divas labākās vienības, kas bija «Kurbads» un «Zemgale»/LLU, automātiski nodrošināja vietu pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālos «Rīga»/«Prizma» ar 3-0 pieveica sacensību pastarīti «Daugavpili», bet «Ozolnieki»/«Monarch» ar tādu pat rezultātu uzvarēja «Dinamo»/«Juniors» komandu.

Savukārt sekojošajās pusfināla sērijās pārliecinošie regulārā čempionāta uzvarētāji «Kurbads» vien ar rezultātu 3-2 pārspēja «Ozolnieki»/«Monarch» komandu, bet «Rīga»/«Prizma» ar 3-1 pārspēja «Zemgale»/LLU vienību.

Bronzas godalgas šosezon jau nopelnījuši «Zemgale»/LLU hokejisti, kuri pēc regulārās sezonas turnīra tabulā ieņēma augstāku vietu nekā «Ozolnieki»/«Monarch».

Pērnās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā «SMScredit.lv» klubs ar 3-0 uzvarēja «Juniors» komandu. «SMScredit.lv» hokejisti par valsts čempioniem kļuva pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Tomēr šajā sezonā «SMScredit.lv» vienība saistībā ar problēmām sponsoru piesaistē vairs nestartēja Latvijas čempionātā, un lielākā daļa tās spēlētāju papildinājuši «Kurbads» rindas. Tāpat Latvijas meistarsacīkstēs šosezon nepiedalījās arī astoņkārtējā valsts čempione «Liepājas metalurgs», kas beigusi uzturēt profesionālas hokeja komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu