Kādēļ Rīgas «Dinamo» nepametīs KHL līgu Ukrainas dēļ? (101)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja Krievijas politiskā un militārā agresija turpināsies, tad Rīgas «Dinamo» komanda izstāsies no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), Latvijas Televīzijas raidījumā «Sastrēgumstunda» izteicās bijušais valsts prezidents Guntis Ulmanis. Tikai jāpiebilst, ka vairāk nekā 70% «Dinamo» akciju pieder «Itera» (100% «Gazprom»), tādēļ nav pamata domāt, ka hokeja klubs pretēji saviem īpašniekiem izstāsies no līgas. Tas, visticamākais, nekad nenotiks.

«Vai mēs varam pataisīt māksliniekus, aktierus, sportistus par politikas ķīlniekiem? Mēs to nedrīkstam darīt. Pateikt sportistam - ar Krieviju tu spēlēsi, bet ar Beļģiju nē -, to mēs nedarīsim,» sacīja bijušais Latvijas prezidents, kurš šobrīd ir Rīgas «Dinamo» padomes loceklis.

«Cits jautājums ir - par kādiem resursiem mēs to darām. Draugi mīļie, hokeja komanda spēlē par Latvijas resursiem,» piebilda Ulmanis.

Ulmanis ir pārliecināts, ka Krievijas sabiedrības domas par Latviju ir diezgan negatīvas. Tomēr Rīgas «Dinamo» komanda esot viena no mīlētākajām komandām Krievijas sabiedrībā. «Mūsu mērķis ir mēģināt tuvināt un saprast šīs abas sabiedrības,» teica Ulmanis.

«Tad, kad sākās visa šī agresija, rodas pavisam citi principi. Ja šī Krievijas agresija turpināsies un neapstāsies, tad, protams, tiks pārtrauktas attiecības gan kultūrā, gan sportā. Arī KHL mēs nespēlēsim,» tiešs bija Ulmanis.

Interesanti, ka dažas nedēļas atpakaļ sarunā ar portālu «Sportacentrs.com» SIA «Itera Latvija» prezidents, A/S «Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izteicās, ka sportu nevajag jaukt ar politiku.

Rīgas «Dinamo» komanda KHL spēlē jau sesto sezonu pēc kārtas. Piecās no sešām sezonām Latvijas klubam bija izdevies iekļūt Gagarina kausa izslēgšanas mačos.

Komentāri (101)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu