HK «Rīga» sasniedz piekto maču sērijā ar «Krasnaja armija» (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā mačā otrdien ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) savā laukumā pieveica Maskavas vienību «Krasnaja armija».

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2. Izšķirošā, piektā, spēle piektdien tiks aizvadīta Maskavā.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem pa reizei precīzi meta Rinalds Rosinskis, Edmunds Augstkalns un Rūdolfs Maslovskis, turklāt viņi visi izmantoja skaitliskos vairākumus.

Spēles rezultāts tika atklāts desmitajā minūtē, kad Rosinskis bija pirmais pie atlēkušās ripas. Šādi arī noslēdzās pirmā trešdaļa.

Otrās spēles daļas sākumā spēcīgu sitienu ar nūju pa seju saņēma Artūrs Kuzmenkovs, kas deva vairākumu uz 2+2 minūtēm. Šajā laikā rīdzinieki panāca 2:0, kad pēc Edgara Siksnas metiena ripa trāpīja pa Augstkalna nūju un ielidoja vārtos. Iniciatīvu lēnām sāka pārņemt «Krasnaja armija», tomēr rīdzinieki drīz vien izmantoja kārtējo vairākumu un panāca 3:0 - Siksna atkal meta no zilās līnijas, bet šoreiz Maslovskis bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Drīz pēc tam par runāšanu ar tiesnesi noraidījumu līdz spēles beigām saņēma Maskavas kluba vārtsargs Vladimirs Kramars, kas vārtos ļāva stāties leģendārā Vladislava Tretjaka mazdēlam Maksimam. Arī otrās trešdaļas beigas bija samērā asas, bet rīdzinieki saglabāja trīs vārtu pārsvaru.

Noslēdzošajā divdesmitminūtē jau samērā izteikts pārsvars piederēja «Krasnaja armija» komandai, kas spēja izveidot daudzus labus vārtu gūšanas momentus, bet ik reizi lielisks «Rīgas» komandas vārtos bija Rihards Cimermanis, kurš tā arī palika nepārspēts.

Pēc spēles laukumā izcēlās lieli asumi, bet līdzjutēji meta ar dažādām drazām «Krasnaja armija» komandas treneriem. Atbildot uz to, vienības ārsts pat taisījās līdzjutējiem mest savu medicīnas kasti, bet krievu treneri meta uz ledus pudeles. Tāpat bija manāmas nesaskaņas arī starp abu komandu treneriem.

Šī Cimermanim bija otrā «sausā» spēle izslēgšanas turnīrā un sestā šosezon.

Pirms šī mača «Rīgas» komandas sastāvu bija papildinājuši Rustams Begovs un Deivids Sarkanis, kuri vēl pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas «Dinamo» palīdzēja mačā Bratislavā.

Ja «Rīgas» komanda uzvarēs šajā sērijā, tā konferences pusfinālā sacentīsies ar Čerepovecas «Almaz» komandu, kuras treneru kolektīvā strādā arī Latvijas speciālists Andrejs Maticins, bet, nākamo kārtu sasniedzot «Krasnaja armija» komandai, tā tiksies ar Sanktpēterburgas SKA-1946.

Visi pārējie Rietumu konferences pusfināla dalībnieki jau ir zināmi - ar devīto numuru izliktā SKA-1946 komanda sērijā ar 3-1 pieveica Jaroslavļas «Loko», kas bija spēcīgākā regulārajā sezonā, ar septīto numuru izliktā «Almaz» ar 3-1 uzveica regulārajā sezonā otro vietu izcīnījušo Balašihas MVD, bet Maskavas «Spartak», kas izlikta ar ceturto numuru, ar 3-1 pārspēja Karlovi Vari «Energie» no Čehijas.

«Rīga» regulārajā čempionātā 56 mačos izcīnīja 104 punktus, kas ļāva Rietumu konferencē ierindoties augstajā sestajā vietā, bet «Krasnaja armija» ar 120 punktiem izcīnīja trešo vietu.

Šīs sērijas pirmajā abu komandu duelī pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar 7:2 izcīnīja «Krasnaja armija», bet otrajā cīņā pretinieki turpat bija pārāki ar 6:2. Savukārt pirmdien rīdzinieki savā laukumā pieveica pretiniekus papildlaikā ar 4:3.

Regulārā čempionāta savstarpējos mačos «Rīga» abas reizes spēja pieveikt «Krasnaja armija» hokejistus.

Konferences astotdaļfinālā «Rīgas» hokejisti saspringtā sērijā ar 3-2 pieveica Austrijas vienību Zalcburgas «Red Bull», izslēgšanas turnīra pirmo kārtu pārvarot pirmoreiz vēsturē.

Savukārt «Krasnaja armija» ar 3-0 uzvarēja Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenēto Baltkrievijas komandu Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik».

MHL regulāro čempionātu noslēdza 39 komandas no septiņām valstīm, izslēgšanas cīņas sasniedzot katras konferences 16 spēcīgākajām vienībām.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā «Rīgas» komanda spēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā, ko iepriekš sauca par Harlamova kausa izcīņu, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai. Jāuzsver gan, ka toreiz izslēgšanas spēlēs piedalījās vien 16 nevis 32 komandas kā šogad.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu