Kulthārds prognozē Hamiltona uzvaru čempionātā (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par galveno favorītu šā gada F-1 čempionātā tiek uzskatīts viens no Mercedes komandas pilotiem.

Lai gan sezonas pirmajā posmā Austrālijā uzvaras laurus plūca vācietis Niko Rosbergs, eksperti, tostarp arī F-1 komerctiesību īpašnieks Bērnijs Eklstons un bijušais Williams, McLaren un Red Bull komandu braucējs Deivids Kulthārds, drīzāk sliecas domāt, ka otro čempiona titulu šogad izcīnīs Rosberga komandas biedrs, brits Lūiss Hamiltons, atsaucoties uz The Guardian, raksta vācu AutoBild. To, ka tas ir iespējams, Hamiltons pierādīja jau 2008.gadā. Pie tam Hamiltons jau 2007.gadā, kad debitēja karaliskajā autosportā McLaren komandas sastāvā, varēja kļūt par čempionu, taču sezonas izskaņā tikai 1 punktu zaudēja somam Kimi Raikonenam (Ferrari).

«Es pieņemu, ka Lūisa ātrums un brauktprasme viņu galu galā nostādīs pirms Rosberga,» saka Kulthārds. «Viņš ir mans absolūtais čempiona titula favorīts, pat ja Hamiltons pats to tik skaļi neafišē.»

Bijušais skotu autosportists atzīmē, ka viņš ir labās domās arī par Niko Rosbergu, taču par Hamiltona spējām liecinot iepriekš izcīnītais tituls. «Mēs zinām, ka viņš ir bijis vienā līmenī ar divkārtējo pasaules čempionu Fernando Alonso un zinām, ko Lūiss ir demonstrējis trasē. Tāpat zinām, ka Rosberga kontā ir trīs uzvaras (neskaitot Austrālijas Grand Prix panākumu), ko viņš izcīnījis diezgan pārliecinoši. Rosbergs spējis parādīt gan to, ka ir ātrs, gan arī pārliecina ar inteliģenci,» - tā Kulthārds.

Kulthārds arīdzan norāda, ka Rosbergam trūkst dzirksts. Pēc viņa teiktā, tā izteikta bijusi Mihaēlam Šūmaheram, tāda ir arī jūtama Hamiltona attieksmē pret autosportu. Ar tādu pašu attieksmi brauc arī Raikonens un Alonso. «Niko vienmēr ir ļoti pieklājīgs un jauks. Iespējams, tas viņam nav ļāvis līdz šim kļūt par čempionu.»

Tai pašā laikā Kulthārds norāda arī uz Hamiltona trūkumiem. Viens no tiem, nevēlēšanās taupīt riepas, kad komandas inženieri to lūdz. Šogad šis faktors būs vēl nozīmīgāks, turklāt taupīt var nākties ne tikai riepas, bet arī degvielu. Ja tiešsaistes dati rādīs, ka degvielas līdz finišam var nepietikt, Hamiltonam būs grūti piespiest sevi braukt rāmāk, uzmanīgāk.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu