Freimaņa pārstāvētā «Unics» veic lielisku atspēlēšanos, sasniedzot Eiropas kausa pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Lielisku atspēlēšanos Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināla otrajā spēlē trešdien veica latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas «Unics», divu spēļu summā pieveicot citu Krievijas vienību Krasnodaras «Lokomkotiv-Kubaņ» un sasniedzot sacensību pusfinālu.

Atbildes mačā «Unics» komanda svinēja uzvaru izbraukumā ar 79:58 (14:17, 20:16, 20:11, 25:14). Tā kā pirmajā mačā Kazaņas vienība cieta neveiksmi ar 78:87, summā tā bija pārāka ar 157:145.

Dueli Krasnodarā ļoti pārliecinoši iesāka mājinieki, kas vēl divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām atradās vadībā ar 31:26. Arī vēl divas ar pusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas izskaņas «Unics» bija vadībā vien ar 44:41, tomēr atlikušajā ceturtdaļas laikā viesi palielināja pārsvaru līdz 54:44.

Arī ceturtajā ceturtdaļā viesi guva pirmos septiņus punktus, bet piektajā minūtē tā panāca pat 20 punktu pārsvaru (68:48). Kaut «Lokomkotiv-Kubaņ» nepadevās un vēl pēdējās minūtes ievadā zaudēja vien ar 58:72, atlikušajā laikā viesi ar soda metieniem noturēja vietu pusfinālā.

Šajā mačā «Lokomkotiv-Kubaņ» arī pārtrauca 20 uzvaru sēriju Eiropas kausa ietvaros.

Freimanis laukumā aizvadīja vien minūti un 18 sekundes, kuru laikā grozam garām aizmeta vienu tālmetienu un nopelnīja vienu piezīmi, cīņu noslēdzot ar -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Džeimss Vaits, 17 punktus un astoņas bumbas zem groziem pievienoja Diors Fišers, bet 11 punktus iemeta Kosts Kaimakoglu.

Savukārt Krasnodaras vienībai ar 16 punktiem izcēlās Malkolms Deleinijs.

Kā iepriekš sarunā ar aģentūru LETA atzina Freimanis, uzticības kredīts viņam komandā ir mazāks nekā citiem spēlētājiem, tāpēc bieži vien viņš paliek savas komandas rezervē.

Pusfinālā «Unics» tiksies ar Turcijas komandu Izmiras «Pinar Karsiyaka» vai Grankanārijas «Herbalife» no Spānijas. Šo vienību pirmajā duelī ar 76:66 savā laukumā pārāka bija «Herbalife».

Tikmēr vēl vienā pusfināla pārī Krievijas komanda Maskavas apgabala «Himki» sacentīsies ar Turcijas vienību Bandirmas «Banvit».

«Himki», kas vēl tikai svētdien VTB Vienotās līgas spēlē izbraukumā sacentās ar Latvijas komandu «VEF Rīga», ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar 76:61 (21:20, 21:16, 20:11, 14:14) savā laukumā pārspēja pašreizējo turnīra čempioni «Valencia Basket» no Spānijas. Summā «Himki» svinēja uzvaru ar 152:136. Tikmēr «Banvit» otrdien ar 75:71 (17:8, 17:24, 15:13, 26:26) savās mājās pieveica Parīzes «Levallois» no Francijas, summā sīvā cīņā esot pārāka ar 140:138.

Kā ziņots, pirmajā posmā grupu turnīrā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, izspēlējot divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēja katras grupas divas labākās komandas, kas turpinājumā izspēlē astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Kā zināms, abām Latvijas spēcīgākajām komandām «Ventspils» un «VEF Rīga» neizdevās pārvarēt pirmo posmu.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda «Valencia Basket», kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas «Unics». Līdz ar to «Valencia Basket» automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet «Unics» iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēja Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu