Svinīgi noslēgušās Soču paraolimpiskās spēles (4)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar grandiozu ceremoniju svētdien tik slēgtas Soču Ziemas paraolimpiskās spēles, noslēdzot pusotru mēnesi ilgušo olimpisko un paraolimpisko spēļu maratonu.

Tiesa, spēles aizēnojuši Krimas notikumi, taču Starptautiskās Paraolimpiskās komitejas prezidents Fils Kreivens tik un tā pavēstīja, ka Soču Ziemas paraolimpiskās spēles kļuvušas par labākajām to vēsturē.

Šīs paraolimpiskās

spēles aizritēja ar lielu Krievijas sportistu dominanci, kuri kopumā tika pie 80 godalgām,

turklāt 30 no tām bija zelta.

Tikmēr medaļu vērtējumā otrā ierindojās Vācija, kura šajās Spēlēs ieguva vien 15 medaļas, no kurām deviņas bija augstākā kaluma. Trešo vietu medaļu vērtējumā ieguva Kanāda ar septiņām zelta medaļām, bet kopumā šī valsts tika pie 16 cēlmetāliem,

Ļoti atzīstami startēja arī Ukraina, kas kopumā izcīnīja 25 godalgas - piecas no tām bija zelta.

Noslēguma ceremonijā Krievijas vicepremjers Dmitrijs Kozaks atklāja, ka paraolimpiskās un pirms tam notikušās olimpiskās spēles cilvēku sirdīs paliks vēl ilgu laiku.

«Mēs šiem notikumiem gatavojāmies septiņus ilgus gadus, taču savas saistības nu esam izpildījuši,»

pauda Kozaks.

Paraolimpisko spēļu noslēguma ceremoniju klātienē apmeklēja arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Noslēguma ceremonijā norisinājās vairāki iespaidīgi priekšnesumi, piemēram, roka un klasiskās mūzikas fonā uzstājās dejotāji ratiņkrēslos. Savukārt vienā no epizodēm Krievijas Vasaras paraolimpisko spēļu zvaigzne Aleksejs Čuvaševs, kurš 2008.gadā Čečenijā zaudēja abas kājas, ar rokām pa virvi uzrāpās 15 metru augstumā, uzrakstam «Impossible» (Neiespējams) pievienojot apostrofu un pārveidojot to uz «I'm possible» (Esmu iespējams).

Kā jau ieraksts, stadionā izsoļoja katras valsts sportisti, bet vēlāk olimpiskais karogs tika nodots Dienvidkorejas pilsētas Phjončhanas mēra rokās. Tieši tur 2018.gadā norisināsies nākamās Ziemas olimpiskās spēles.

Paraolimpiskās spēles ziemas sporta veidos šogad notika 11.reizi, bet kopumā tajās piedalījās 547 sportisti no 45 valstīm.

Latvija šajās paraolimpiskajās spēlēs nebija pārstāvēta.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu