Par sasniegumiem bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā piešķir 345 457 eiro

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valdība otrdien, 24.martā, atbalstīja naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā 2014./2015. gada sezonā sportistiem, viņu treneriem, atbalsta personālam, kā arī attiecīgajām sporta federācijām kopumā 345 457 eiro apmērā, tostarp 51 290 eiro nodokļu nomaksai.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pateicas sportistiem un viņu treneriem par sasniegto. «Šajā sezonā sportisti parādījuši lielisku sniegumu un līdzjutējiem dāvājuši daudz neaizmirstamu mirkļu un emociju. Gūtie augsta līmeņa panākumi ir daudzu gadu mērķtiecīga un neatlaidīga darba augļi, par kuriem var būt gandarīti ne vien sportisti un viņu treneri, bet arī lepoties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Esmu pārliecināta, ka, mūsu sportistu panākumu iedvesmoti, arvien jauni talanti turpinās mūsu valsts bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta spēcīgās tradīcijas,» uzsver Mārīte Seile, novēlot sportistiem augstus panākumus arī turpmāk.

Martinam Dukuram par pasaules čempionātā izcīnīto pirmo vietu skeletonā piešķirti 28 458 eiro (tai skaitā 6218 eiro nodokļu samaksai), Tomasam Dukuram par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto otro vietu skeletonā – 17 074 eiro (tai skaitā 3600 eiro nodokļu samaksai), sportisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto pirmo vietu bobslejā četriniekiem katrs saņems 21 344 eiro (tai skaitā 4582 eiro nodokļu samaksai).

Par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto trešo vietu kamaniņu sportā divniekiem Andrim un Jurim Šiciem katram piešķirta naudas balva 7683 eiro (tai skaitā 1440 eiro nodokļu samaksai). Ar paredzētajām naudas balvām iespējams iepazīties Ministru kabineta apstiprinātajā rīkojuma projektā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40351375&mode=mk&date=2015-03-24

Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotos priekšlikumus naudas balvu piešķiršanai 12.martā atbalstīja arī Latvijas Nacionālā sporta padome.

Naudas balvu izmaksa tiks nodrošināta no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta līdzekļiem balvām par izciliem sasniegumiem sportā 42 686 eiro apmērā un no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 302 771 eiro apmērā.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem «Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu