Rastorgujevam ļoti pieticīgs sniegums sprinta sacensībās Kontiolahti (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien ierindojās 41.vietā desmit kilometru sprinta sacensībās Pasaules kausa izcīņas sezonas priekšpēdējā, astotajā, posmā.

Latvijas izlases līderis tādējādi palika bez iegūtiem kopvērtējuma punktiem.

Svītru labam rezultātam Rastorgujevs pāri pārvilka jau pirmajā šaušanā, kad netika galā ar trim mērķiem. Lai arī otrajā šaušanā Latvijas pārstāvis bija nekļūdīgs, viņš nespēja savas pozīcijas ievērojami uzlabot.

Cits Latvijas pārstāvis Rolands Pužulis katrā no šaušanām pieļāva pa vienai kļūdai un finišēja 75.vietā, savukārt Edgars Piksons pēc divām kļūdām pirmajā šaušanā no sacensībām izstājās.

Pirmie četri labākie sacensību sportisti šāva bez kļūdām. Par uzvarētāju kļuva norvēģis Juhanness Tingness Bē, kurš par 18,5 sekundēm apsteidza krievu Aleksandru Loginovu, bet vēl par 0,9 sekundēm atpalika amerikānis Loels Beilijs.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 46,5 sekundes, bet Pužulis - trīs minūtes un 42,5 sekundes.

Kopumā finišu sasniedza 86 sportisti.

Jau vēstīts, ka pirmajās sprinta sacensībās ceturtdien Rastorgujevs bez kļūdām šaušanā izcīnīja augsto 11.vietu, kamēr Piksons ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 70.vietā, bet Pužulis ar vienu kļūdu bija 75.pozīcijā.

Posma noslēgumā svētdien sportisti sacentīsies iedzīšanā.

Kā zināms, februārī Rastorgujevs atzīstami startēja Soču olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - devīto - izcīnot iedzīšanas sacensībās. Tāpat Olimpiādē Latvijas labākajam biatlonistam izdevās ierindoties 14.vietā masu startā, 17.pozīcijā sprintā un 33.vietā individuālajās sacensībās.

Savukārt iepriekšējā posmā, kas pagājušajā nedēļā risinājās Pokļukā, Rastorgujevs izcīnīja devīto vietu sprintā un iedzīšanā, kā arī finišēja vienpadsmitais distancē ar masu startu. Sprintā un masu startā izcīnītās vietas bija viņa labākās karjerā šajās distancēs.

Nākamajā nedēļā Norvēģijā biatlonisti noslēgs Pasaules kausa sezonu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu