Rastorgujevs šauj bez kļūdām un izcīna 11. vietu PK posmā (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Kontiolahti (Somija) izcīnīja augsto 11. vietu Pasaules kausa (PK) izcīņas priekšpēdējā (8.) posmā 10 kilometru sprintā. Tas viņam šajā disciplīnā ir karjeras trešais labākais rādītājs.

Pēc pirmās šaušanas, kurā nekļūdījās, Rastorgujevs atradās augstajā trešajā vietā, saglabājot izredzes uz augstu pozīciju. Arī otrajā ugunslīnijā 25 gadus vecais alūksnietis kļūdas nepieļāva, taču pēc tās atkāpās uz septīto pozīciju, bet finišu sasniedza ar 11. labāko rezultātu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva norvēģis Juhanness Tingness Bē, kam Latvijas sportists piekāpās par 34,5 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderis francūzis Martēns Furkads, kurš Norvēģijas biatlonistam piekāpās 7,1 sekundi. Trešo vietu ieguva vācietis Arnds Peifers, uzvarētājam zaudējot 7,2 sekundes.

No pirmajiem 12 biatlonistiem vienu kļūdu divās šaušanās pieļāva vienīgi Peifers.

Tikmēr cits Latvijas biatlonists Edgars Piksons, pieļaujot divas kļūdas šaušanā, finišēja 70. pozīcijā, bet Rolands Pužulis ieņēma 75. vietu 88 dalībnieku konkurencē, kuri ieguva rezultātu.

PK kopvērtējumā Rastorgujevs ar izcīnītiem 317 punktiem atrodas 17. vietā.

Posma turpinājumā sestdien notiks vēl vienas sprinta sacensības, bet svētdien paredzēta iedzīšana. No Latvijas dāmu sacensībā piedalās mūsu olimpiete Žanna Juškāne.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu