Par dalību spēļu sarunāšanā LBS spēlētājam piespriež mūža diskvalifikāciju (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Basketbola savienība (LBS) atņēmusi licenci amatieru spēlētājam Artūram Suhanovam, ceturtdien preses konferencē informēja savienības vadība. Spēlētājam piespriesta mūža diskvalifikācija.

LBS uzsver, ka Suhanova vainai spēļu sarunāšanā ir reāli pierādījumi. Par lēmumu informēta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) un Ekonomikas policija.

LBS rīcībā nonākusi Suhanova sarakste ar vairākiem spēlētājiem, kuriem viņš ir piedāvājis ietekmēt spēles un pat dažādi viņiem draudējis. Vairāki basketbolisti pēcāk liecināja, ka viņš ir mēģinājis viņus ietekmēt.

Suhanovam ir iespējas pārsūdzēt lēmumu starptautiskās instancēs, taču ir maz ticams, ka viņš to darīs.

Suhanovs palīdzējis iespaidot Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas spēļu rezultātus.

Šajā sezonā šobrīd 22 gadus vecais Suhanovs LBL otrās divīzijas turnīrā RNS-D/«Līvāni» komandas sastāvā piedalījās astoņās spēlēs, vidēji gūstot 2,5 punktus un izcīnot 1,1 atlēkušo bumbu.

Tāpat aizdomas ir arī saistībā ar «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu «Saldus», kas pagājušajā nedēļā negaidīti pārtrauca līgumus ar diviem saviem līderiem Nauri Miezi un lietuviešu leģionāru Mindaugu Štasi.

LBS gan aicina balstīties tikai uz faktiem. Savienības rīcībā šobrīd esot tikai baumas, nojautas un minējumi, bet tā kā reālu pierādījumu nav, to nevar komentēt un sodīt. Tiesa, atsaucība no klubiem ir un tie tiek mudināti veikt jebkādas preventīvās darbības, lai tiktu galā ar spēļu sarunāšanas problēmu.

LBS ar visiem basketbolistiem ir noslēgusi deklarāciju par godīgas spēles principu ievērošanu. Uz šīs vienošanās pamata savienība jebkuru spēlētāju var izsaukt uz pārrunām. Nākotnē LBS plāno šo deklarāciju padarīt spēcīgāku, lai uz aizdomu pamata varētu uz laiku apturēt licences darbību.

Iepriekšējo reizi totalizatoru skandāls Latvijas basketbolā atklātībā uzpeldēja 2012.gada pirmajā pusē, kad Jānis Timma un Artūrs Bricis, kas tobrīd spēlēja Liepājas komandā, saņēma nosacītu viena gada diskvalifikāciju, tomēr, neskatoties uz to, tajā pašā gadā viņi jau tika aicināti uz U-20 valstsvienību.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu