Rastorgujevs beidzot izšauj; 0,3 sekundes no medaļas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, nepieļaujot kļūdas šaušanā, ceturtdien Hantimansijskā (Krievija) Pasaules kausa (PK) izcīņas noslēdzošā (9.) posma 10 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja augsto 4. vietu, no bronzas medaļas ieguvēja atpaliekot vien par 0,3 sekundēm. Par uzvarētāju PK kopvērtējumā kļuva francūzis Martēns Furkads.

Izcīnītā ceturtā vieta 26 gadus vecajam Alūksnes sportistam ir sezonas labākais rādītājs un karjeras rekords sprinta sacensībās.

Par uzvarētāju kļuva sezonas līderis francūzis Martēns Furkads, kurš ugunslīnijā kļūdas nepieļāva, finišu sasniedzot pēc 23 minūtēm un 47 sekundēm. Otro vietu izcīnīja krievs Antons Šipuļins, kas uzvarētājam zaudēja 13 sekundes.

Tikmēr bronzas medaļu ieguva vācietis Benedikts Dolls, kas latvieti apsteidza vien par 0,3 sekundēm. Vācijas sportists, pieļaujot vienu kļūdu šaušanā, pirmo reizi karjerā kāpa uz Pasaules kausa izcīņas posma goda pjedestāla.

Rastorgujevs no Furkada atpalika 18,6 sekundes.

Cits Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 82. vietā (+3,39,8 sekundes), bet Rolands Pužulis, ugunslīnijā kļūdoties trīsreiz, finišēja 85. pozīcijā, uzvarētājam piekāpjoties 4 minūtes un 4,8 sekundes.

Finišu sasniedza 88 sportisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar izcīnītiem 306 punktiem atrodas 29. vietā. Līderis ir Furkads (993 punkti), otrajā vietā atrodas Šipuļins (876), bet trešais ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, kura kontā ir 823 punkti.

Piektdien risināsies sprinta sacensības sievietēm, sestdien posms turpināsies ar iedzīšanu, bet sezona noslēgsies ar masu startu svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu