Savickis: No hokeja federācijas neesam saņēmuši nevienu dolāru vai eiro

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) nav īstā vieta, kur Rīgas «Dinamo» būtu jāmeklē palīdzība finansējuma piesaistīšanā, pastāstīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

LHF prezidents Kirovs Lipmans ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāmā» sacīja, ka «Dinamo», nonākot federācijas paspārnē, nevis privātīpašumā, būtu vieglāk piesaistīt valsts finansējumu.

«Par valsts finansējumu es jau runāju septiņus gadus no pirmās dienas. Šis projekts valstij kopumā nav tik dārgs, ņemot vērā, kāds tautā ir «Dinamo» atbalsts,» sacīja Savickis.

«No federācijas septiņu gadu laikā neesam saņēmuši nevienu dolāru vai eiro, turpretī «Dinamo» visu laiku palīdz federācijai ar spēlētājiem, ekipējumu un administrāciju,» norādīja «Dinamo» padomes priekšsēdētājs un atzīmēja, ka valdība arī federāciju neatbalsta.

Savickis atzina, ka viņš būtu pateicīgs jebkuram, kurš jautājumu par «Dinamo» finansējumu varētu atrisināt. «Mums jāsameklē finansējums nākamajiem trim gadiem, kas ir vairāk nekā 30 miljoni. Privātā biznesā tā ir ļoti liela nauda,» pastāstīja «Dinamo» padomes priekšsēdētājs.

«Drīzāk jārunā ar valdību un parlamenta locekļiem, kas ir īstā palīdzība, nevis federācija,» teica Savickis, kurš ierosināja, ka Izglītības un zinātnes ministrija varētu pārņemt «Dinamo» akcijas, tādējādi valsts kļūtu par galveno kluba akcionāru.

Pašreiz Rīgas «Dinamo» lielākais īpašnieks ir uzņēmums «Itera», kam pieder 60,98% kluba akciju. Pārējie akcionāri ir Juris Savickis, Guntis Rāvis, Aigars Kalvītis, Guntis Ulmanis, Aldis Pauniņš un Krists Freibergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu