Vona izcīna savu 18. Kristāla globusu karjerā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona trešdien uzvarēja Pasaules kausa noslēdzošā posma nobrauciena sacensībās, kas viņai ļāva triumfēt šīs disciplīnas sezonas kopvērtējumā.

Līdz ar to Vona tikusi jau pie sava 18. Kristāla globusa karjerā, tikai par vienu titulu atpaliekot no kalnu slēpošanas rekorda.

Pašlaik 30 gadus vecā amerikāniete nobrauciena sacensībās nepieļāva nevienu kļūdu, finišējot pirmajā vietā, aiz sevis atstājot divas Austrijas sportistes - otrajā vietā ierindojās Elizabete Gērgla, bet trešajā vietā palika Nikola Hospa.

Titulētā slovēniete Tīna Maze finišēja ceturtā, taču Vonas sīvākā konkurente austriete Anna Fenningere ierindojās vien astotajā pozīcijā.

Ar šo uzvaru nobraucienā Vona atkārtoja arī slavenās austrietes Annemarijas Mozeres-Prellas rekordu - visvairāk uzvaru sezonas laikā vienā disciplīnā. Vona šosezon triumfēja nobraucienā septiņas reizes.

Atveseļojoties pēc otrās ceļgala operācijas, šosezon Vona atgriezās sportā. Janvāra vidū viņa izcīnīja savu 63. uzvaru karjerā, labojot visu laiku labāko rādītāju uzvarētajās Pasaules kausa sacensībās sieviešu konkurencē.

Vona apsteidza Mozeri-Prellu, kura laikā no 1969. līdz 1980. gadam Pasaules kausa sacensībās izcīnīja 62 panākumus. Šobrīd amerikānietei ir jau 66 uzvaras Pasaules kausa sacensībās.

Ja Vona sezonas noslēgumā triumfēs arī supergiganta kopvērtējumā, viņa savas karjeras laikā būs izcīnījusi jau 19 Kristāla globusus, kas būs visu laiku labākā rezultāta atkārtojums. Tikpat titulu ieguvis arī slavenais Zviedrijas slēpotājs Ingemars Stēnmarks, kuram pieder rekords arī uzvarās atsevišķās sacensībās - 86.

Vona ir četrkārtēja Pasaules kausa Lielā kristāla globusa ieguvēja, divkārtēja pasaules čempione nobraucienā un supergigantā, kā arī 2010.gada olimpiskā čempione nobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu