Džudo klubam Lido bagāta medaļu raža

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas džudo meistarsacīkstes vecuma grupā U14 un U16 notika pagājušo sestdien, 14.martā, sasniedzot džudo kluba «Lido» sportistiem un to līdzjutējiem daudz patīkamu emociju.

Cīņas, kas notika uz trim tatami V.Zeļonija džudo skolas zālē, bija krāšņas, asas un tika aizvadītas bez kompromisiem. Uz turnīru bija ieradušies sportisti arī no Lietuvas un Igaunijas, paaugstinot konkurenci un uzkurinot intrigu.

Sportistiem bija jāaizvada vairāk nekā trīs cīņas, lai izcīnītu tiesības cīnīties par zelta medaļu.

Vecuma grupā U14 ar džudo kluba «Lido» emblēmu pie krūtīm uz paklāja pirmais devās Patriks Kalniņš (-35 kg). Finālcīņā viņš vinnēja savu pretinieku - liepājnieku Ivanu Žukovu. Tad sekoja Ļeva Kalniņa (-38 kg) cīņa par «zeltu», kurā tika pārliecināti uzvarēts pretinieks no Ādažiem Jānis Štrauss un izcīnīts čempiona tituls. Svara kategorijā -42 kg finālcīņā abi sportisti pārstāvēja džudo klubu «Lido» - Antonijs Juzefovičs un Maksims Moisejevs. Neskatoties uz šīs cīņas svarīgumu katram no sportistiem, treneri klusēdami vēroja cīņas norisi. Tāda ir džudo ētika. Smagā cīņā Antonijam Juzefovičam izdevās izcīnīt uzvaru, savukārt Maksims Moisejevs saņēma sudraba godalgu šajā svara kategorijā. Tāpat sudraba medaļu mūsu klubam izcīnīja Edgars Jurgenbergs, piekāpdamies vien finālcīņā. Līdz pat turnīra noslēgumam (U14) Fortūna nepameta džudo klubu LIDO un turpinājumā pussmagajā svarā (-66kg) Aleksijs Ivaščenko finālcīņā spēja gūt uzvaru pār savu pretinieku Jegoru Kuzņecovu no V.Zeļonija džudo skolas un smagajā svarā (+66 kg) Iļja Denisovs finālcīņā vinnēja pretinieku Radionu Barionovu no «Ziemeļblāzmas».

Vecuma grupā U16 sudraba medaļas izcīnīja Vladimirs Sapega (+81 kg) un bronzas medaļas - Kristaps Gulītis (-46 kg) un Nikita Fesjkovs (-66 kg).

Komandu vērtējumā, kur tika ņemti vērā izcīnītie panākumi gan U14, gan U16 vecuma grupā, džudo klubs «Lido» ir izcīnījis pirmo vietu.

Paralēli jaunatnes meistarsacīkstēm LSPA džudo zālē notika Latvijas Universiāde. Studenti-džudisti, kas pārstāvēja džudo klubu «Lido», izcīnīja trīs zelta medaļas un vienu bronzas medaļu. «Zelts» - Aleksandram Petrovskim (-73 kg), Filipam Mikuckim (-81 kg), Vadimam Lando (+100 kg). Bronzas medaļu izcīnīja Darja Siņikajeva, jaunā sportiste, kas pilnveido savas džudo prasmes ar katru dalību sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu