Rastorgujevam karjeras labākais sasniegums PK sprintā (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja augsto devīto vietu Pasaules kausa (PK) izcīņas Pokļukas (Slovēnija) posmā 10 kilometru sprinta sacensībās. Tas viņam PK posmos ir karjeras labākais rādītājs šajā disciplīnā.

25 gadus vecais Alūksnes sportists pirmajā šaušanā (guļus) kļūdas nepieļāva un pēc veiktiem 5,3 kilometriem atradās vicelīdera pozīcijā, bet otrajā šaušanā viņš kļūdījās pēdējā mērķī un finišā uzrādīja devīto ātrāko laiku.

Par uzvarētāju kļuva 35 gadus vecais zviedrs Bjērns Ferijs (25:03.05), kurš ugunslīnijā kļūdījās vienreiz, izcīnot savu sesto uzvaru kādā no PK posmiem. Rastorgujevs viņam piekāpās par 32,4 sekundēm.

Sudraba medaļu izcīnīja krievu sportists Antons Šipuļins (šāva nekļūdīgi), uzvarētājam zaudējot 1,5 sekundes, bet trešo vietu ieguva vācietis Arnds Peifers, kas no Ferija atpalika par 2,7 sekundēm.

Tikmēr Rolands Pužulis ar četrām kļūdām šaušanā ierindojās pēdējā, 91. vietā. Viņš Ferijam zaudēja 7 minūtes un 50,1 sekundi. Savukārt cits Latvijas pārstāvis Edgars Piksons no sacensībām izstājās.

Vēl ceturtdien paredzētas 7,5 kilometru sprinta sacensības sievietēm, kurās Latviju pārstāvēs olimpiete Žanna Juškāne.

PK posma turpinājumā sestdien paredzētas sacensības iedzīšanā, bet svētdien masu starts.

Pēc sacensībām Slovēnijā notiks vēl divi PK posmi Somijā un Norvēģijā.

Šogad Rastorgujevs Eiropas čempionāta 10 kilometru sprintā ieguva bronzas medaļu, bet 20 kilometru distancē viņš kļuva par Vecā kontinenta čempionu.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu